0

Thaimaalaiset marjanpoimijat saapuivat Luumäelle – Majoittuvat Taavetin lomakeskuksessa

Luumäelle on saapunut thaimaalaisia marjanpoimijoita, jotka majoittuvat Taavetin lomakeskukseen. Poimijat on kutsunut Suomeen Suomussalmella toimiva marjanjalostusyritys Kiantama, joka on majoittanut kerääjiä Luumäelle useina aiempinakin vuosina.

Suurin osa poimijoista on kokeneita marjastajia, jotka ovat olleet Suomessa aikaisemminkin metsämarjoja poimimassa. Kiantama kertoo tiedotteessaan, että poimijat ovat saaneet perusteellisen koulutuksen jokamiehenoikeuksista, marjanpoimintaan liittyvistä käytännöistä ja hygieniasta sekä Suomen olosuhteista ja poimintasäännöistä. Heidät on myös opastettu olemaan roskaamatta luontoa.

Jos poiminta-alueen asukkaat huomaavat poimijoiden toiminnassa epäkohtia, Kiantama pyytää ilmoittamaan niistä suoraan poimijoiden autoihin merkittyyn päivystävään puhelinnumeroon 040-1408101. Tällöin on hyvä ilmoittaa myös poimijoiden käyttämän auton rekisterinumero tai auton kyljestä löytyvä tunnistenumero, jotta viesti voidaan välittää oikealle taholle. Kiantaman poimijoiden autot tunnistaa Kiantaman logosta. Poimijoilla on yrityksen logo myös heidän käyttämissään poiminta-asuissa.

Kiantama kertoo hankkivansa kotimaisen marjaraaka-aineensa pääasiassa ulkomaisten poimijoiden avulla, koska kotimaisten poimijoiden tuomat marjamäärät ovat jatkuvasti vähentyneet.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...