0

Vanhemmat asuntomessuille – Lapset ja nuoret Nuorisokeskus Anjalaan

Kouvolan asuntomessuilla riittää lapsille paljon nähtävää ja koettavaa. Messujen lapsiparkki Muksula toimii päiväkodin yhteydessä. Kouluikäisille löytyy kiinnostavaa puuhaa Anjalan nuorisokeskuksesta, joka sijaitsee Ankkapurhan alueella, messujen virallisessa oheiskohteessa. Ankkapurhassa on tarjolla asuntomessujen aikaan runsaasti tekemistä ja kokemista. Lapset ja nuoret voivat meloa, harrastaa puukiipeilyä tai vaikkapa osallistua kuvataidepajaan. Ohjattua toimintaa on tarjolla maanantaista lauantaihin messujen kaikilla viikoilla. Ohjelman lisäksi osallistujat saavat päivän aikana maittavan lounaan. Perhe voi jättää myös auton Ankkapurhaan, sillä alueelta järjestetään bussikuljetuksia messuille kolmesti viikossa.

Ankkapurhan tarinoihin voi tutustua omatoimisesti, hyödyntäen Nomadi-puhelinsovellusta, josta löytyy erilaista tietoa ja tutustumiskohteita. Alvar Aallon arkkitehtuuria esitteleviä opastuskierroksia järjestetään messujen aikana useita viikossa. Anjalan kummitustarinoita kerrotaan kummituskierroksilla. Kolmen kartanon kierros -retkellä voi tutustua Anjalan lisäksi lähiseudun kartanoihin Moisioon ja Mustilaan. Tarjolla on myös maastopyöräilyä, melontaa, rentoutusta ja erilaisia tapahtumia polkujuoksusta viiden ruokalajin kartanoillalliseen tai ulkoilmaelokuvaan.

Tunnelmallisen Makasiinikahvilan yläkerrassa ja Anjalan kartanossa on esillä taidetta. Arvoituksia kaipaavalle on tarjolla Kustaan sotaan liittyvä pakopeli kartanossa ja teollisuushistoriasta kiinnostuneet voivat vierailla Ankkapurhan teollisuusmuseossa sekä Museotalo Warpusessa.
Ankkapurhassa voi olla myös tekemättä mitään. Puistossa on tarjolla oleskeluun riippumattoja ja piknik-alue. Makasiinikahvilan terassilla voi nauttia vastajauhetusta kahvista ja tuoreista leivonnaisista ja nuorisokeskuksen lounasravintolassa voi ruokailla arkisin. Pitkän päivän päätteeksi Ankkapurhassa voi myös majoittua kodikkaissa huoneistoissa. Näin voi virkeänä herätä uuteen messupäivään vain 20 kilometrin päässä messualueesta.

Lapsille ja nuorille on tarjolla muun muassa käsityö- ja kuvataidepaja, kankaanpainantaa, jousiammuntaa, puukiipeilyä, geokätköilyä, melontaa, ruoan valmistusta tulilla sekä retkeilyä. Maksullinen, varattava ennakkoon.

Kulttuurinnälkäiset voivat osallistua opastetuille Alvar Aalto -kierroksille, joita on neljä kertaa viikossa (tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin). Osa kierroksista on Anjalasta lähteviä bussikierroksia, joilla esitellään Karhunkankaan omakotialue sekä Tehtaanmäen koulu. Kierroksia tehdään myös pyöräillen! Maksullinen.

Sunnuntaisin 21.7. ja 28.7. on tarjolla Kolmen kartanon kierros Anjalasta Moisioon ja Mustilaan. Opastetun bussiretken kesto on kolme tuntia. Kierros on maksullinen.

Liikkujat nauttivat opastetuista maastopyöräilyretkistä (19.7., 22.7., 2.8. ja 5.8.), melonnasta Kymijoella (26.7., 29.7. ja 9.8.) tai vaikkapa rentoutushetkestä saunan lämmössä (20.7. ja 3.8.) tai tiistaijoogasta kartanon puistossa.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...