0

Juliette Lax edelleen ykkösenä – Kymenlaaksosta kolme hevosta rankingin kärkisijoilla

Jokimaan Kuninkuusraveihin on aikaa enää reilu kaksi viikkoa. Viimeinen Kuninkuusraviranking valmistui tilanteessa, jossa kuningas- ja kuningatarkilvan paikkoja jaetaan kiihkeästi uusiksi.
Kymenlaakson oma ylpeys, kotkalaisen Ville Korjuksen tallin Välähdys on oriiden rankingissä sijalla kaksi, vain pisteen päässä Tähen Toivomuksesta. Tammojen puolella listan ykköspaikkaa hallitsee elimäkeläisen Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax. Kymenlaaksosta on myös tammojen listalla toisena oleva, Iitissä asuvan Matti Mäki-Mattilan luotsaama Sokru.
Ranking-listan laatii sitä varten erikseen koottu raati, joka pisteyttää 12 mielestään parasta suomenhevosoritta ja suomenhevostammaa. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia osallistujavalintoja tekevää Kuninkuusravien päätoimikuntaa.

Ravivaltakunta saa elokuussa uuden kuningattaren, sillä Lahden kilpailuun ei ole pyrkimässä yhtään aiemmin tittelin voittanutta tammaa. Juliette Lax on tehnyt lähes täydellistä työtä koko kauden ja pitää edelleen tammojen rankingin kärkipaikkaa. Tamman viimeisin startti jätti kuitenkin kysymysmerkkejä siitä, kuinka hyvin Juliette Lax tulee selviämään kilpailun ratkaisevasta kolmen kilometrin päätösmatkasta.
Rankingissa toisena on kesän mittaan osakkeitaan nostanut Sokru ja kolmantena häikäisevään lentoon lähtenyt tulinen Liisan Tulilintu, jonka kuntokäyrä osoittaa ylöspäin juuri oikealla hetkellä Kuninkuusravien kynnyksellä.
Kuningas Costello ei ole saanut niskalenkkiä ongelmistaan, ja kovat haastajat Tähen Toivomus, Välähdys ja Vixen kirivät jo rankingissa ohi. Välähdys vakuutti viimeisimmässä startissaan, mutta alkukauden laukat kummittelevat vielä mielessä. Onko oikea balanssi jo löytynyt myös auton taakse? Ylivoimaisen tähden puuttuessa asemiaan rankingissa ovat parantaneet tasaiset oriit, joiden tiedetään pärjäävän kaikilla kolmella matkalla. Orien taiston tasaisuudesta kertoo se, että viisi rankingin laatijaa nimesivät toisistaan tietämättä yhteensä vain 14 oria listalle.
Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.

Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää Kuninkuusravien päätoimikuntaa.
Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat aivan nurkan takana, ja spekulaatiot hevosten ympärillä kiihtyvät. Hevosten ilmoittaminen Kuninkuusraveihin päättyy ensi maanantaina 22.7. ja päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...