0

Mustikkasadosta tulossa keskinkertainen – Ensimmäiset kypsät marjat odottavat jo poimijoita

Mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, useimmilla alueilla heikko. Etelä- ja Keski-Suomessa mustikka kypsyy kerättäväksi heinäkuun puolesta välistä alkaen. Puolukan satonäkymät ovat hyvät.
Mustikan kukkien määrä oli keskimääräistä alhaisempi neljässä havaintometsässä viidestä. Mustikan pölytys onnistui kuitenkin paremmin kuin ensimmäisten havaintojen perusteella arvioitiin, keskimäärin 60 prosenttia mustikan kukista on päätynyt raakileeksi.
– Vaikka mustikan pölytys onnistuikin kohtuullisesti, kukkien vähäisen määrän takia raakojen mustikoiden määrä on ollut keskimääräistä alhaisempi kolmessa havaintometsässä neljästä. Näiden havaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, useimmilla alueilla sitä heikompi, kertoo erikoistutkija Rainer Peltola Luonnonvarakeskuksesta (Luke).
Puolukkasadosta on sen sijaan todennäköisesti tulossa varsin hyvä.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...