0

Keski-Kymen alueella voidaan metsästää neljä karhua: kaksi 6-tien pohjoispuoliselta ja kaksi eteläpuoliselta alueelta

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 24 karhun metsästämiseen. Karhun metsästysaika alkaa 20 elokuuta ja päättyy lokakuun lopussa.

Keski-Kymen alueella voidaan metsästää neljä karhua, joista kaksi 6-tien pohjoispuoliselta ja kaksi 6-tien eteläpuoliselta alueelta. Keski-Kymen alue kattaa Lemin-Taipalsaaren, Luumäen, Miehikkälän, Savitaipaleen-Suomenniemen, Sippolan, Valkealan-Kouvolan, Vehkalahden-Haminan ja Virolahden riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien yhteislupaan ilmoittautuneiden metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Kaakkois-Suomessa Koillis-Kymen ja Raja-Kymen yhdessä muodostamalla alueella on mahdollista metsästää yhteensä 20 karhua. Koillis-Kymen alueen muodostavat Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten alueiden yhteislupaan ilmoittautuneet metsästysseurat ja –seurueet. Raja-Kymi koostuu Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien metsästysseurojen ja seurueiden alueista.

Luonnonvarakeskus (LUKE) on arvioinut Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi ennen tämän vuoden metsästyskautta 225-240 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotoksi 55 pentua.

Vuonna 2018 karhun kannanhoidolliseen metsästykseen Kaakkois-Suomessa oli 26 poikkeuslupaa ja saaliiksi tuli 25 karhua.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...