Asuntomessut avataan perjantaina – Uusi elämä vanhalle kasarmialueelle

Järjestyksessään 50. valtakunnallisten Asuntomessujen portit ja yli 30 messukohdetta avataan kävijöille perjantaina 12.7. Asuntomessujen teemana on tänä vuonna uusin asuminen

Muusikon talo on asuntomessuilla esiteltävä remonttikohde. Vanhasta miehistösauna remontoidaan vanhaa rakennusta kunnioittaen sekä nykyaikaista rakennustekniikkaa ja -materiaaleja hyödyntäen.

Raija Anttila

Järjestyksessään 50. valtakunnallisten Asuntomessujen portit ja yli 30 messukohdetta avataan kävijöille perjantaina 12.7. Asuntomessujen teemana on tänä vuonna uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Pioneeripuisto on 1900-luvun alussa tsaarin aikaan rakennettu kasarmialue. Asuntomessujen myötä sinne rakennetut uudet kodit täydentävät kaunista aluetta sen historiaa kunnioittaen.

– Pioneeripuiston alue on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Messualueella on korkeatasoisia pientaloja, ensiluokkaista vuokra-asumista sekä ainutlaatuinen yhteisöllisen senioriasumisen kortteli, jotka edustavat monipuolisesti suomalaista tulevaisuuden asumista. Suomalaisten asukkaiden tarpeet eriytyvät ja asumiseen pitää löytyä monenlaisia eri elämänvaiheissa oleville ihmisille sopivia ratkaisuja. Näitä haluamme Asuntomessuilla esitellä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuvailee.

Kesän asuntomessutapahtumassa pureudutaan asumiseen 33 messukohteen sekä historiallisen ympäristön kautta neljän teemaviikon rytmittäminä. Harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remontoinnin viikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko syventävät jokaisen teeman osalta Asuntomessujen ohjelmaa. Tänä kesänä Asuntomessuilla on tarjolla myös paljon asiantuntijaohjelmaa ammattilaisille.

– Asuntomessut on asumisen kokeilualusta. Haluamme mahdollistaa erilaisia kokeiluja itse alueella ja kohteissa. Messutapahtumassa järjestettävissä seminaareissa ja työpajoissa keskustellaan erilaisista asumiseen liittyvistä näkökulmista ja muotoillaan sitä eri kumppanien kanssa, Tapio lisää.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka