0

Paltta-Balton ja Vonteenin Valssin synnystä

Saanen hieman oikoa esitettyjä asioita. Paltta-Baltto -tapahtuma syntyi seuraavasti: Sain tammikuussa 1989 Paltan puheenjohtajuuden Imatralla ja esitin silloin Paltan johtokunnalle haaveeni kirjallisuustapahtumasta Sippolassa. Haavetta ei tyrmätty, sitä lähtivät viemään kanssani eteenpäin muun muassa Laila ja Antti Seppä, Seppo Saherma ja Tapani Arvola ja tukemaan läänin taidetoimikunta johon kuuluin kaksi kautta sekä
Anjalankosken kaupunginhallitus, johon myös kuuluin tuolloin.
Tapahtumaan kutsuttiin ystäviämme itäisen Itämeren alueelta ja kirjallisuuden lisäksi mukaan tuli musiikkia, kuvataiteita, teatteria ja elokuvaa. Baltia oli kesällä 1990 enemmän kuin ajankohtainen. Lisäksi Sippolan historiaan olivat ennenkin kuuluneet balttiyhteydet. Kun vielä saatiin koko kylä innostumaan ja paavi siunaamaan tekemisemme, taisimme onnistua yllättävän hyvin.
Kaikki perustui yhteistyöhön, johon Suvi Ahola tuli mielellään mukaan. Ensimmäistä Paltta-Baltto -tapahtumaa rakentaessamme tiesimme jo että se saa rinnalleen tapahtuman, jolle Tapani Arvola keksi nimeksi Vonteenin Valssin ja että ne tukisivat jatkossa toinen toisiaan, ja molemmille yhteistä olisi voimakas kotiseutuhenki.
Vonteenin Valssilla oli neljä kätilöä: Jorma Sorsa puheenjohtajana, Kirsti Siraste varapuheenjohtajana, Tapani Arvola musiikista vastaavana ja Matti Paakala rahastonhoitajana. Aiemmin käydyistä parista keskustelusta ei ollut synnyttämään Vonteenin Valssia.
Muistelen täällä vanhassa Kouvolassa lämmöllä Anjalankosken edesmennyttä kaupunginjohtajaa Pekka Rinnemaata, jonka ennakkoluuloton suhtautuminen ensimmäiseen Paltta-Balttoon näkyy värssynä kesän 1980 Anjalankosken Sanomissa.

Kirsti Siraste

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...