0

Inkeroisten Maastoajoon ilmoittautui 110 kilpailijaa – AnkUA urakoi neljät kilpailut

Tiukkaa taistelua ja ehkä vähän lajiin kuuluvaa peltien paukettakin on luvassa sunnuntaina Pikkusuon moottoriradalla. Kansallinen jokamiehenluokan autokilpailu järjestetään jo 54. kerran.
– Kilpailupäivän aikana nähdään yli 50 vauhdikasta lähtöä. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä viiteen eri luokkaan yhteensä 110 kilpailijaa, kertoo kilpailunjohtaja Harri Sihvola.

Radalla nähdään viime vuoden voittaja Luumäen UA:n Panu Pöntynen. Hänelle kovan haasteen tulevat tarjoamaan aiempina vuosina hyvin Pikkusuolla viihtyneet Päijät-Hämeen UA:n Arto Harju, Vääksyn UA:n Esa Metsä-Vähälä ja Kalkkisten UA:n Mika Virtanen. Oman mausteensa kilpailuun tuo rallicrossin parissa menestynyt Valkealan UA:n Santeri Fält. Kotiradan kuljettajista Janne Korhonen ja Mirko Kykkänen eivät tule varmasti vierailijoita helpolla päästämään.
Senioreiden puolella takavuosien kardaanikuningas Pasi Rekola haastaa Pikkusuolla aiemmin menestyneet rattitaiturit. Kilpailupäivän aikana nähdään yli 50 vauhdikasta lähtöä.
– Päivän aloittavat etu- ja kardaanivetoiset autot. Tauon jälkeen radalle päästetään yleisen luokan kuljettajat. Päivän päättävät limittäin ajettavat nuoret, naiset ja seniorit. Erityisesti senioreiden luokka on varsin mielenkiintoinen. Yli 50-vuotiaat hurjapäät ovat tuttuja Pikkusuon kävijöitä menneiltä vuosilta.
Kilpailun tauolla nähdään nuoren Alex Anttilan näytösajo crosskart-autolla. Paikalla ovat myös monipuoliset ravitsemuspalvelut.
Inkeroisten Maastoajo on maksullinen tapahtuma. Lipunmyynnissä kelpaa vain käteinen, mutta varikon kioskissa voit maksaa ostoksesi myös pankkikortilla.

Anjalankosken Urheiluautoilijat urakoivat tänä vuonna neljän kilpailun verran. Maastoajojen jälkeen yhdistys järjestää Syysrylläys -kilpailun Kouvolan Tykkimäellä yhdessä Valkealan Urheiluautoilijoiden kanssa. Lokakuun alussa kaasutellaan Junkkarilla SM-sprintit. Kauden päättää pari viikkoa myöhemmin jokamiehenluokan Pikkusuon Töyssyt.

Viikon kysymys

Vaikuttaako koronarajoitukset syyslomasuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...