0

Ankkapurha on asuntomessujen vilkas oheiskohde – Messubussi kuljettaa vieraita Korialle

Kouvolan asuntomessujen oheiskohde Ankkapurha tarjoaa viiden messuviikon ajan kävijöille runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Alueen kruunu, yli kaksisataa vuotta vanha Anjalan kartano on avoinna päivittäin. Elämyksiä tarjoavat lisäksi kartanoa ympäröivä puisto tapahtumineen, vanhaan viljamakasiiniin tehty kesäkahvila sekä Ankkapurhan teollisuusmuseo ja Alvar Aalto-kohteet.

– Alueen historiaan ja tarinoihin voi tutustua omatoimisesti tai osallistumalla ohjattuihin aktiviteetteihin ja tapahtumiin, kertoo toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen. Alueella toimivat Ankkapurhan kulttuurisäätiö ja Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö tekevät yhteistyötä ohjelmapalveluiden tuottajien, taiteilijoiden ja käsityölaisten kanssa alueen elävöittämiseksi.

Alvar Aallon arkkitehtuuria esitteleviä opastuskierroksia järjestetään messujen aikana useita viikossa. Anjalan kummitustarinoita kerrotaan kummituskierroksilla. Kolmen kartanon kierros retkellä voi tutustua Anjalan lisäksi lähiseudun kartanoihin Moisioon ja Mustilaan. Tarjolla on myös maastopyöräilyä, melontaa, rentoutusta ja erilaisia tapahtumia polkujuoksusta viiden ruokalajin kartanoillalliseen tai ulkoilmaelokuvaan. Tunnelmallisen Makasiinikahvilan yläkerrassa ja Anjalan kartanossa on esillä taidetta.

Samalla voi piipahtaa vanhassa kartonkitehtaassa toimivaan Ankkapurhan teollisuusmuseoon, jonka ydin on Suomen ensimmäinen jatkuvakäyntinen kartonkikone. Lisäksi Museotalo Warpunen esittelee työläisten asuinoloja eri vuosikymmenillä sekä tehtaan konttoria ja konttorikoneita.

Kouvolan Asuntomessujen oheiskohde Ankkapurha tarjoaa myös iloa lasten kanssa messuille suuntaaville. Kun vanhemmat käyvät messuilla, lapset ja nuoret voivat meloa, harrastaa puukiipeilyä tai vaikkapa osallistua kuvataidepajaan.

Ohjattua päivätoimintaa maanantaista lauantaihin järjestää Nuorisokeskus Anjala yhteistyökumppaneineen. Tarjolla on myös muun muassa kankaanpainantaa, jousiammuntaa, geokätköilyä, ruoan valmistusta tulilla sekä retkeilyä. Maksullinen päivätoiminta varataan ennakkoon verkkokaupan kautta. Autonkin voi jättää Ankkapurhaan, sillä alueelta järjestetään bussikuljetuksia messuille kolmesti viikossa.

Koko perhe on Ankkapurhassa aitojen luontoelämysten keskellä. Puutarhassa vapaasti käytössä olevat riippumatot sekä grillipaikka tarjoavat messupäivän kuhinaan hienon rentoutumis- ja piknikpaikan. Alueella voi myös majoittua. Liikkujat nauttivat Ankkapurhassa opastetuista retkistä, rentoutushetkestä saunan lämmössä tai tiistaijoogasta kartanon puistossa.

Opastuksiin, ohjattuun päivätoimintaan ja tapahtumiin voi varata paikan ja ostaa lippuja verkkokaupasta osoitteesta ankkapurha.johku.com.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...