0

Pimeydestä esiin – Raakel Kuukka on kuvannut öistä puutarhaa näyttelyynsä

Valokuvaaja Raakel Kuukan Yön puutarha – Pelargonia ja muita valokuvia -näyttely avautui sunnuntaina 30.6. Ankkapurhan Makasiinikahvilassa. Heinäkuun ajan esillä on loppukesän öinä kuvattuja kasveja, kukkia ja puita. Öinen puutarha ja kukat näyttäytyvät yllätyksellisinä valaistuina ja pimeydestä esiin nostettuina.

Näyttelykokonaisuus on jatkoa Raakel Kuukan sukua ja perhettä käsitteleviin teossarjoihin. Kuukka asuu ja työskentelee sekä Helsingissä että Muhniemellä. Kasvit, kukat ja puut on kuvattu Muhniemellä 2015.

Kuukka on toiminut valokuvataiteilijana 1980-luvun alusta lähtien. Vuodesta 2003 alkaen hän on tehnyt myös videoteoksia. Kuukka on kuvannut läheisiään, elämän muutoskohtia, identiteetin murrosta ja rakentumista. Myös historia on vahvasti läsnä Kuukan työskentelyssä.

Kuukka on toiminut vapaana taiteilijana sekä valokuvauksen tuntiopettajana lukuisissa oppilaitoksissa. Hän on esittänyt teoksiaan säännöllisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuukka on julkaissut kaksi valokuvakirjaa: Äidin kirja/Mothers Book, 1998 ja Kirjeitä tyttärelle/Letters to a Daughter, 2011.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...