0

Jouni Sjöblomin Kuin joen virta -kuoromusiikkilevy julkaistaan Kymi Libri -messuilla

Jouni Sjöblomin kuoromusiikkia sisältävä Kuin joen virta-levy julkaistaan lauantaina 20.7. Kymi Libri -kirjamessuilla Kansanoopperakuoron Kymijokiaiheisten laulujen konsertissa. Levy on kattava läpileikkaus Jouni Sjöblomin kuoromusiikkituotannosta. Sillä kuullaan Jouni Sjöblomin kuorosävellyksiä vuosien varrelta: mukana on kansanomaisia, hengellisiä ja isänmaallisia lauluja. Isompi kokonaisuus ovat laulut kansanoopperoista. Mukana on myös uusi jazz-henkinen sovitus Kymenlaakson laulusta.

Tasavallan presidentti myönsi Jouni Sjöblomille 19.12.2018 director musices -arvonimen. Tästä syystä järjestettiin Kuin joen virta -konsertti Kouvolankylän vpk-talossa Meksikossa 6.2.2019. Tämä konsertti oli lähtölaukaus uudelle kuorolevylle. Konsertin äänitti Jarmo Forsman ja äänityksiä täydennettiin Myllykosken seuratalossa 24.4.2019. Vanhempina äänityksinä mukaan levylle tulivat keväällä 2001 Iitin seurakuntakeskuksessa äänitetty Isieni maa sekä elokuussa 2018 äänitetyt Aleksanteri II:n aikaan-kansanoopperan kaksi laulua.

Levyllä esiintyvät kaikki Jouni Sjöblomin johtamat yhdeksän kuoroa: Kansanoopperakuoro, Joenvarren Laulajat, Jaalan Viihdekuoro, Sekakuoro Laulujen virta, Viihdekuoro Visiitti, Hei me lauletaan, Myllykosken Metallimiesten kuoro, Iitin Lauluveikot ja Elimäen Mieslaulajat.

Kuoroja säestää Vokki-yhtye, jossa soittavat:
Jouni Sjöblom kosketinsoittimet
Leena Viitala-Sjöblom viulu
Riitta Lonka viulu
Rauno Kahri klarinetti, alttosaksofoni
Juha Vanhatalo kitara, nokkahuilu
Veikko Korppila basso
Olli-Pekka Rämä rummut

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...