0

Kouvolan ja Iitin uudet kuljetusurakat käynnistyvät 1. heinäkuuta – Jäteastian tyhjennysviikko ja -päivä voivat vaihtua ja jatkossa pihassa käyvä jäteautokin voi olla erinäköinen

Kouvolassa ja Iitissä alkaa uusi jätteenkuljetuksen urakkakausi 1. heinäkuuta. Kouvolassa ja Iitissä on kolme kuljetusaluetta, joiden rajoja on hieman muutettu. Myös urakoitsijat alueilla vaihtuvat.
Muutosten vuoksi jätteenkuljetusasiakkaiden jäteastian tyhjennysviikko ja päivä voivat vaihtua. Konkreettisesti muutos näkyy myös niin, että heinäkuusta lähtien pihassa voi käydä erinäköinen ja erivärinen jäteauto.
Uuden urakkajakson käynnistyessä tyhjennysreittejä järkeistetään niin, että esimerkiksi kaikki samalla kadulla olevat kahden viikon välein tyhjennettävät kohteet siirretään saman viikon reitille. Näin jäteauton käyntejä asuinkaduilla saadaan vähennettyä.
Tyhjennysrytmin muutoksesta johtuvasta mahdollisesta ylimääräisestä tyhjennyksestä ei peritä maksua.
Uudessa urakassa vähennetään jätekuljetusten päästöjä hyvällä reittisuunnittelulla, biokaasua käyttövoimana käyttävällä autokalustolla sekä ottamalla käyttöön kaksilokeroisia jäteautoja, jotka pystyvät samalla kerralla kuljettamaan kahta eri jätelajia.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...