0

Kouvola POWER Pulling lauantaina Tykkimäessä – Tapahtumaan odotetaan tuhansia katsojia

Jo perinteiseksi vuosittaiseksi kilpailuksi muodostunut Kouvola POWER Pulling järjestetään lauantaina 29.6. Kymijoen Takavedon
junailema kilpailu on pidetty neljä aiempaa kertaa Pikkusuon moottoriradalla Inkeroisissa, mutta nyt suurtapahtuma järjestetään Tykkimäen moottoriradalla ydin-Kouvolassa.
– Emme tällä kertaa päässeet sopimukseen Anjalankosken Urheiluautoilijoiden kanssa. Seura omistaa Pikkusuon radan, kertoo kilpailunjohtaja Ari Ruoppa.
– Kilpailupaikan vaihtamiseen vaikutti myös se, että Tykkimäkeen on sujuvammat liikenneyhteydet ja tilaa on paljon enemmän. Myös pysäköintimahdollisuudet ovat huomattavasti Inkeroista paremmat. Meillä oli viime vuonna Pikkusuolla ennätysyleisö eli noin 3400 katsojaa.
Tykkimäelle toivomme saavamme ainakin 4000 ihmistä. Haaveemme on päästä 5000 katsojan määrään. Tällainen ihmisjoukko ei millään mahtuisi Pikkusuolle, jatkaa toinen kilpailunjohtaja Niko Kakko, joka on myös Kymijoen Takavedon puheenjohtaja.
Aiempaan tapaan alle 12-vuotiaat pääsevät maksutta katsomaan kilpailua.
– Tykkimäen radan omistaa Kouvolan kaupunki ja sitä hallinnoi Kouvola Circuit, jonka kanssa pääsimme nopeasti sopimukseen, jatkaa Kakko.
Kilpailuja seuraamaan Tykkimäkeen pääsee helposti myös maksuttomalla linja-autokuljetuksella. Bussi kulkee Anjalan, Inkeroisten, Myllykosken, Kuusankosken ja ydin-Kouvolan kautta Tykkimäen moottoriradalle useita kertoja päivässä.
Tykkimäelle luodaan ensi lauantaina todellinen koko perheen tapahtuma.
Toki lavetteja vetävät traktorit ja muut ajoneuvot ovat pääosassa, mutta oheisohjelmaakin on paljon.
– Meillä on monsteriauto, jonka kyytiin pääsee ruttaamaan autoja, maastoautokyydityksiä ja traktoriajelua, jossa ihmisiä kuljetetaan peräkärryssä. Lapsille on muun muassa pomppulinnoja, kasvomaalausta,
polkutraktori- ja keppihevoskilpailut sekä ”ruohonleikkurilla” tehtävä pulling, luettelee Kakko.
– Viime vuonna keppihevoskilpailussa oli 96 osanottajaa, jotka kaikki palkittiin. Näin tehdään tälläkin kertaa, painottaa Kakko.
– Ruokatarjoilumme on parhaasta päästä. Uskallan väittää, että meillä on vastaavanlaisten tapahtumien vertailussa Suomen parhaimmat palvelut, kehaisee Ruoppa.
Pulling on Kakon ja Ruopan mukaan laji, joka innostaa ennen kaikkea moottoriurheilun ystäviä.
– Isot moottorit ja laitteet kiinnostavat varmaan muitakin. Tämä on moottoriurheilulajeista varmaankin hauskin, arvioi Ruoppa.
Ensi lauantain kisoihin on tulossa 60–70 osanottajaa. Ilmoittautumisaika päättyy kisapäivän aamuna. Juontajana toimii aiempaan tapaan legendaarinen Pertti Tapola.
Tractor pullingin ”elävä legenda”, loviisalainen Tero Äyräväinen tuo koko kalustonsa paikalle. Mies on saavuttanut lukuisia suomenmestaruuksia.
– Paikallisista kilpailijoista kannattaa mainita ummeljokelainen Eetu Noukkala, retkussuolainen Mika Metso, anjalalainen Jarmo Ahtola ja saverolainen Jukka Viuhkonen, luettelee Kakko.
Kilpailua on toteuttamassa iso joukko talkoolaisia.
– Ilman heidän panostaan homma ei toimisi. Olemme rakentaneet rataa tekemällä 2000 kuution verran maansiirtotöitä. Savea on tuotu noin 100 tonnia, arvioi Kakko.
– Maansiirtotöissä on ollut noin 30 aktiivista talkoolaista, joilla on ollut mukanaan traktoreita, kuorma-autoja, pyöräkuormaajia ja kaivinkoneita. Kilpailupäivän aikana tapahtumaa on toteuttamassa noin
100 talkoolaista, laskeskelee Kakko.
Lisää tietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.kymijoentakaveto.fi

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...