0

Vauhdikas Kymijoki-Kymppi kolmannen kerran Keltakankaansuoralla

Kolmas Kymijoki-Kymppi juostaan torstaina 11.7. Inkeroisten ja Keltakankaan välillä. Kilpailukeskuksena toimii Tehtaanmäen koulu Inkeroisissa.

– Viime vuonna päästiin yli sadan osallistujan rajan, joten ensimmäisen tapahtuman osallistujien määrä lähes kaksinkertaistettiin. Tämä antaa meille selkeän viestin, että tapahtuma kannattaa järjestää myös tulevaisuudessa. Tänä vuonna ennakkoon ilmoittautuneet pääsevät hölkkäsarjaan sekä lasten 1 ja 2 kilometrin matkoille maksutta. Suuri kiitos loistavien yhteistyökumppanien, kertoo kilpailunjohtaja Jarno Kiintola.

Kuntoilijat saavat siis Kymijoki-Kympillä tänä vuonna erityishuomiota.

– Yhteistyökumppanit tarjoavat kaikille mahdollisuuden osallistua, koska osallistumismaksua ennakkoon ilmoittautuneille ei ole. Osallistumiskynnyksen madaltamiseksi lähtevät kuntoilijat, lapset ja kilpasarjalaiset liikkeelle eri aikaan. Näin kuntoilijat saavat taivaltaa matkan rauhassa ennen illan kilpastarttia. Kuntosarjassa ei julkaista tuloksia, joten senkään ei pitäisi pelottaa viivalta ketään pois. Matkan 5 tai 10 kilometriä saa päättää matkan aikana ja taipaleen voi taittaa yhtä hyvin juosten, hölkäten tai vaikka kävellen. Toivottavasti näemme mukana paikallisia kuntoilijoita ikään ja sukupuoleen katsomatta, jatkaa Kiintola.

Tapahtuma on kerännyt paikallisia juoksijoita pitämään vauhtia Keltakankaan suoralla. Tapahtuman tavoitteena on tarjota jotain erilaista, eli mahdollisimman nopea reitti. Ja sellainenhan reitti todellakin on. Viime vuonna naisten voittaja Oona Kettunen juoksi kuumissa olosuhteissa 36.52 ja 2017 miesten voittaja Lari Takanen kellotti reittiennätykseksi 32.27.

10 kilometrin matka on maantiejuoksuksi erittäin nopea. Reitti lähtee Tehtaanmäen koululta ja kulkee pitkin lähes viiden kilometrin mittaista Keltakankaansuoraa kääntöpaikalle Keltakankaalle. Myös muut matkat kulkevat samaa reittiä pitkin, mutta käännökset tapahtuvat aiemmin.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy tapahtuman kotisivulta www.jps-75.net/kymijoki-kymppi. Samasta osoitteesta löytyy myös linkki tapahtumaan ilmoittautumiseen. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista aina 7.7. asti.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...