0

Tehtaanmäen koulun iltapäivätoiminnan oppilaat siirtyvät Inkeroisten yhteiskoulun kerhoon

Kuusi Tehtaanmäen koulun oppilaan huoltajaa teki oikaisuvaatimuksen päätöksestä lakkauttaa 1-2 -luokkalaiden iltapäivätoiminta lukuvuoden 2019-2020 alusta koulun tiloissa. He vaativat palauttamaan iltapäivätoiminnan takaisin Tehtaanmäen koulun yhteyteen. Oikaisuvaatimus kohdistui konkreettisesti kaupungin ja Kouvolan seurakuntayhtymän yhteistyösopimukseen iltapäivätoiminnan järjestämispaikoista lukuvuonna 2019-2020.
Kasvatus- ja opetuslautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen.

Tehtaanmäen iltapäivätoimintaan oli hakijoita kymmenen, joista viisi oli kokoaikaista. Hakijoita oli liian vähän ryhmän perustamista varten omana toimintana tai ostopalveluna.
Iltapäiväryhmät aloittavat toimintansa syksyllä, jos iltapäivätoimintapaikan vastaanottaa vähintään seitsemän yli 10 pv/kk toimintaan osallistuvaa lasta.
Tehtaanmäen oppilaille pystytään tarjoamaan paikka läheisessä Inkeroisten yhteiskoulun kerhossa, joka on kaupungin omaa toimintaa. Koulujen
välinen matka on arvioitu turvalliseksi.

Tehtaanmäen koulun oppilaiden iltapäivätoiminta on ostettu aikaisemmin Kouvolan seurakuntayhtymältä. Kyseinen toiminta ei kuulu enää uuteen
lukuvuoden 2019-2020 sopimukseen, joka on allekirjoitettu 6.5.2019. Sopimuksen arvo on ollut noin 140 000 euroa vuodessa.
Toiminnan loppuminen liittyy seurakunnan kanssa tehtävän avustussopimuksen ostettavien paikkamäärien vähentämiseen 1-2 –luokkien oppilaiden
oppilasmäärän laskiessa. Ostojen supistaminen on yksi osa kaupunginhallituksen toimialalta edellyttämiä säästötoimenpiteitä kuluvana vuonna.

Kommentteja aiheesta “Tehtaanmäen koulun iltapäivätoiminnan oppilaat siirtyvät Inkeroisten yhteiskoulun kerhoon

  • 25.6.2019 at 11:10
    Permalink

    Kouvolaan on saatava päättäjät, jotka eivät lasten kustannuksella säästä. Nyt on säästöt kiskottu irti koulujen lopetuksella ja laitettu lapset sekä nuoret kulkemaan pitkiä koulumatkoja. On törkeää että iltapäivä kerhoa tarvitsevat laitetaan kävelemään sateessa ja paisteessa sekä pakkasessa ja lumessa Tehtaanmäen koululta Inkeroisten keskustaan. Lasten ja nuorten turvallisuus ei näytä olevan Kouvolan päättäjillä ykkösasia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...