0

Paula Werning: Kaksoisraide on tärkeä satamalle ja RRT-hankkeelle

Kymenlaaksoon kohdistuu merkittävä raideinvestointeja jo heti hallituskauden alussa tärkeisiin hankkeisiin. Tiistaina hallituksen ensimmäisessä lisätalousarvioinfossa tiedotettiin uusista liikenneinfran investoinneista, jotka lähtevät liikkeelle välittömästi.
– Kouvola-Kotka-Hamina -rataosuuden parantaminen oli näissä investoinneissa mukana. Tämä tarkoittanee vihdoinkin puuttuvan kaksoisraiteen saamista. Tämä investointi on hyvin merkityksellinen, sillä Kotkan ja Kouvolan välinen ratayhteys on yksi Suomen vilkkaimpia tavaraliikenteen väyliä, sanoo kansanedustaja Paula Werning (sd.).
– Hamina-Kotkan sataman toiminnan kannalta toimiva rataosuus Kouvolaan on hyvin tärkeää. Kaksoisraiteen merkitystä ei voida vähätellä myöskään Kouvolan Rautatie- ja maantieterminaalihankkeen Kouvola RRT näkökulmasta katsottuna.
Rataosuudella on paljon eri nopeuksilla kulkevaa kohtaavaa liikennettä.
– Kaksoisraide tulee sujuvoittamaan liikennettä ja lisää myös turvallisuutta merkittävästi.

Paula Werning muistuttaa, että vaikka tässä lisätalousarvoinfossa ei ollut mainintaa Kouvolalle ja Kotkalle tärkeästä valtatiestä 15, niin kehittämisrahaa on edelleen jäljellä 800 miljoonaa euroa ja liikenneinvestoinnit ovat vasta alussa.
– Myös isot tulevaisuuden raidehankkeet kuten Itärata tulee päätettäväksi vasta myöhemmin.

Kommentteja aiheesta “Paula Werning: Kaksoisraide on tärkeä satamalle ja RRT-hankkeelle

  • 19.6.2019 at 21:43
    Permalink

    Kun tehdään aito rantarata Kotka-Hamina-Vaalimaa, ei tarvita suuria investointeja muualle. Kouvola vain jakaa tuotteet rantaradalle. Kouvola-rata palvelee silloin loistavasti myös matkustajia eikä vain tavaraa. Kansanedustajan on tarkkaan mietittävä miten käyttää veronmaksajien rahat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...