0

Korvenkylän kesäteatterissa Juha Tapion musiikilla höystetty musiikkikomedia

Linnea Kelin, 24, Piia Jussila, 22, ja Aki Kelin, 21, ovat kasvaneet näyttelijöiksi ja esiintyjiksi Korvenkylän kesäteatterissa. Tänä kesänä he saavat tulikasteensa Kaksi puuta -näytelmässä, jossa he ovat päärooleissa. Nuoret teatterin tekijät pääsevät myös esittelemään laulunlahjojaan, sillä esityksessä kuullaan Juha Tapion kappaleita.
– Kappaleet eivät varsinaisesti liity näytelmän tarinaan, mutta ne luovat kohtauksiin oman tunnelmansa, näytelmän ohjaaja Jalle Niemelä kertoo.

Pääosien esittäjät ovat harrastaneet musiikkia pitkään, mutta Korvenkylän kesäteatterissa mukana oleminen on kannustanut heitä myös lisäopintoihin. Piia Jussila on ollut mukana Korvenkylän kesäteatterissa vuodesta 2010 lähtien. Hän on laulanut lapsikuorossa ja opiskellut pianonsoittoa sekä klassista ja pop/jazz-yksinlaulua. Myös 2017 muusikoksi Kymen Konservatoriosta valmistunut Linnea Kelin aloitti lauluharrastuksen lapsikuorossa. Hän oli ensimmäisen kerran Korvenkylän lavalla 2016 Remu & Hurriganes -näytelmässä.
Aki Keliniä pyydettiin mukaan Grease-musikaaliin 2015.
– Ja sillä tiellä ollaan. Musahommat aloitin rumpujen soittamisella, mutta innostuin myös laulamisesta, ja olen opiskellut klassista laulua sekä pop/jazz-laulua.
Nuoret näyttelijät vakuuttavat, että teatteriharrastus on tuonut heille palon oppia lisää. He kiittelevät yhteen ääneen Jalle Niemelää, joka on nuorten mielestä reilu ohjaaja, joka ei kuitenkaan kehu turhia.
– Jallen ohjauksessa on oppinut todella paljon. Hän on inspiroiva ohjaaja, joka on löytänyt meistä aivan uusia kykyjä.

Kaksi puuta on romanttinen musiikkikomedia. Pääosan esittäjät vakuuttavat, että jokaisessa kohtauksessa saa varmasti nauraa. Näytelmässä on paikallisia höysteitä, ja Sami Viitalo on sovittanut Juha Tapion kappaleita uuteen kuosiin – joitakin jopa varsin rankalla kädellä. Juha Tapion suomalaista sielunmaisemaa upealla tavalla tulkitsevat kappaleet esitetään Korvenkylässä soolona, duettona ja kuoron tulkitsemana. Pääosan esittäjillä on kappaleiden joukossa omat suosikkinsa. He kaikki nimeävät suosikikseen Raikas tuuli -kappaleen. Lääninnuohooja Harria esittävä Aki on löytänyt Sinun vuorosi loistaa -kappaleesta oman voimabiisinsä, ja kiinteistövälittäjä Miraa esittävä Linnea kertoo pitävänsä kovasti myös En mitään, en ketään -laulusta. Räiskähtelevää taiteilijaa, Mariannea esittävä Piia puolestaan sanoo nauttivansa myös Copacabana ja ipanema kappaleesta.
Kaksi puuta -näytelmä kertoo rakkaudesta. Se on tarina hyvin erilaisista ihmisistä Harrista ja Mariannesta, jotka eivät osaa, tai uskalla, kertoa toisilleen tunteistaan.
– Loppujen lopuksi voi aina kysyä, onko rakkaus taidetta vai viihdettä, Jalle Niemelä pohtii.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...