0

Kymenlaakson Sähkö toimittaa mittavan aurinkosähköjärjestelmän Kymen Vedelle

Kymen Vesi investoi mittavaan aurinkosähköjärjestelmään Mussalon toimipisteessä. Alueelle asennetaan yhteensä 1120 aurinkopaneelia sekä katto- että maa-asennuksena. Kiinteistöihin asennettavien järjestelmien teho on 99 kWp ja maa-asennuksen 209 kWp. Kymen Veden aurinkosähköjärjestelmän koko vastaa lähes sataa pientalokohteisiin asennettavaa järjestelmää ja on suurin, mikä on liitetty Kymenlaakson Sähkön verkkoon. Aurinkopaneelien asennukset ovat alkaneet ja järjestelmä saadaan käyttöön heinäkuussa.

Käyttöpäällikkö Kaisu Albeni kertoo, että Kymen Vesi yrityksenä haluaa strategiansa mukaisesti kunnioittaa ympäristöä, mikä on ollut yksi tärkeimmistä perusteista investoida aurinkosähköjärjestelmään. Investoinnin myötä saavutetaan myös säästöjä energiakustannuksissa. Kymen Veden laskelmien mukaan hankinnan takaisinmaksuaika on noin 9 vuotta.

Kymen Vesi on jo aiemmin hankkinut Kymenlaakson Sähkön kautta myös sähköautojen latausaseman pääasiassa asiakkaiden käyttöön. Kymenlaakson Sähkön yhteistyökumppani aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latausratkaisujen asennuksessa on Lem-Kem Oy.

Kuluvana vuonna erityisesti yritysten kiinnostus aurinkosähköjärjestelmien hankintaan on kasvanut selkeästi. Kehityspäällikkö Heikki Rantulan mukaan yritykset ovat tällä hetkellä kiinnostuneita suuristakin järjestelmistä, osittain koska taloudelliset tukimahdollisuudet jatkuvat ainakin vuoden 2019 loppuun saakka.

Kymenlaakson Sähkö on myynyt aurinkosähköjärjestelmiä vuodesta 2017 ja sähköautojen latausratkaisuja vuoden 2019 alusta lähtien.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...