0

Kymenlaakson Jätteellä tutkitaan roskapusseja ja selvitetään miten lajittelu asukkailta sujuu

Kymenlaakson Jätteellä Keltakankaalla tehdään parhaillaan lajittelututkimusta. Paikalle on tuotu kotkalaisten ja kouvolalaisten loppujätepusseja, joiden sisältöä selvitetään opiskelijatyönä. Lajittelututkimus on Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston opiskelijan Antti Puhakan diplomityö.

Tarkoituksena on tutkia, miten lajittelu on kodeissa onnistunut, ja kuinka paljon roskapusseissa on sellaista jätettä, joka olisi voitu kierrättää. Erityisesti kiinnostaa näkyykö roskapusseissa se, että Kotkassa monissa taloyhtiöissä on ollut erillinen muovipakkausten keräysastia jo kahden vuoden ajan.

Tutkittavaksi tuodaan neljä jätekuormaa, joista kaksi on Kotkasta ja kaksi Kouvolasta. Molemmista kaupungeista on valittu vertailun vuoksi alueet, joista toinen on kerrostalovaltaista ja toinen pientaloaluetta.

Tutkittavat roskapussit avataan ja niiden sisältö jaotellaan kaikkiaan 40 eri jätelajiin ja laatuun. Jaottelu tehdään valtakunnallisen lajittelututkimusmallin mukaan, joten tuloksia voidaan myöhemmin verrata muuhunkin Suomeen.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...