0

Taisteluharjoituksessa 3300 taistelijaa ja 750 ajoneuvoa ensi viikolla pohjoisessa Kouvolassa

Taisteluharjoitus Repo 19 järjestetään Jaala-Kouvola-Selänpää-Pahkajärvi -alueella 3.-7. kesäkuuta. Harjoituksen teemana on mekanisoitujen joukkojen taistelu sekä aselajien yhteistoiminta. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki. Harjoituksen johtajan apulaisena toimii majuri Jari Mäkelä.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Panssariprikaatista ja Ruotsin puolustusvoimista. Yhteensä harjoitukseen osallistuu 3 300 taistelijaa, joista 90 henkilöä ruotsalaisesta taistelupioneerikomppaniasta (Göta ingenjörregemente, Eksjö). Harjoitukseen osallistuu yhteensä 750 ajoneuvoa, joista yli sata panssaroituja.

Sotilasjoukkoja liikkuu harjoitusalueella ja siirtymäreiteillä jalan sekä sotilasajoneuvoilla kaikkina vuorokauden aikoina. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua Selänpään ja Vekaranjärven lähialueilla kaikkina vuorokauden aikoina.

Panssariajoneuvoja puretaan ja lastataan junaan Vuohijärven asemalla maanantaina 3.6. kello 13.00-18.00 ja torstaina 6.6. kello 17.00-22.00 välillä.

Ruotsalaiset harjoitusjoukot saapuvat Kouvolaan ja Vekaranjärvelle 1.6. lauantai-iltapäivän aikana ja palaavat Ruotsiin lauantaina 8.6.

Panssariprikaatin joukot siirtyvät Kouvolaan Hattula-Kouvola-Valkeala-Selänpää ja Hämeenlinna-Lahti-Vierumäki-Selänpää -reittejä maanantaina 3.6. Marssiosastot saapuvat Selänpään ja Vekaranjärven alueille kello 9.30-11.30 ja 14.30-17.30 välisinä aikoina.

Karjalan prikaatin joukot siirtyvät Vekaranjärveltä Jaalaan ja Selänpäähän maanantaina 3.6. kello 7.00-9.30 ja 11.30-14.30 välisinä aikoina. Liikenne saattaa aiheuttaa ruuhka ja hidasteita.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...