0

Storaensolaiset talkoilevat – 4.6. Anjalan kartanolle puistotöihin, 10.6. Känkkärämäen luontopolkua kunnostamaan

Stora Enson Anjalankosken tehtaat ovat toimineet 147 vuotta Kymijoen varrella. Inkeroisten ja Anjalan kyläyhteisöt ovat rakentuneet tehtaiden ympärille.

– Koemme olevamme edelleen tärkeä osa yhteisöä ja tänä keväänä osallistumme yhteiskuntavastuuseen kahdella uudella tavalla. Anjalankosken tehtaiden kesälomittajat ja johto tulevat tekemään talkoilla puutarhatöitä 4. kesäkuuta Anjalan kartanon puistoon. Inkeroisten Kartonkitehtaan väki laittaa Känkkärämäen kuntopolun kevätkuntoon 10.6., kertoo viestintäpäällikkö Hanna Myllyntausta.

Stora Enso Anjalankosken tehtailla työskentelee jälleen tänä kesänä reilu 100 lomittajaa. Kesätyöntekijöistä suurin osa asuu lähialueella, mutta kartonki- ja paperitehtaan työt kiinnostavat myös monia alan opiskelijoita ympäri Suomea ja monet muuttava Inkeroisiin kesäajaksi. Jotta lomittajat oppisivat tuntemaan toisiaan ja Anjalankosken tehtaiden johtoa, järjestetään 4.6.kesätyöntekijöille tutustumisillan Nuorisokeskus Anjalassa.

Jo perinteisen tutustumisillan ohjelmaan kuuluu Nuorisokeskus Anjalan järjestämää ryhmäytymistehtäviä ja saunontaa. Tänä vuonna lisäksi tuetaan yhteisellä työpanoksella Nuorisokeskus Anjalan toimintaa.

– Haluamme olla mukana mahdollisuuksien mukaan erilaisissa hankkeissa, jotka tukevat nuorten harrastuksia, koulutusta ja paikallista kulttuuria. Anjalan kartanon puisto on hieno paikka, jossa käy erityisesti kesäisin paljon sekä oman paikkakunnan että ulkopaikkakuntalaisia vieraita. Siksi mielestämme on tärkeää, että vieraat saavat ihastella kaunista, siistiä kulttuuriympäristöä, kertoo paikallisjohtaja Ari Johansson Stora Enson Anjalankosken tehtailta.

– Meitä ilahduttaa, miten konkreettisesti ja käytännöllisesti suuryritys näyttää mallia yhteiskuntavastuun toteuttamisesta. Talkoohenki on ollut kuihtuva kansanperinne, joten tällaisia toimia kulttuuriympäristöt kaipaavat, kertoo Nuorisokeskus Anjalan toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen.

Maanantaina 10.6. on Känkkärämäen kuntopolun kunnostuksen vuoro. Kartonkitehdas sijaitsee Kymijoen varrella ja toisella puolella jokea on upea, pääasiallisesti talkoovoimin ylläpidetty, Känkkärämäen luontopolku. Suojakaiteet ja rappuset kaipaavat kunnostusta ja roskat on hyvä kerätä ennen kesäkauden alkua. Inkeroisten Kartonkitehtaan johtoryhmä on kutsunut kaikki tehtaalaiset mukaan laittamaan luontopolkua kuntoon ja viettämään samalla yhteiskuntavastuun nimissä yhteistä iltapäivää kauniissa luonnossa.

Talkoot alkavat pullakahveilla luontopolun alkupäässä sijaitsevalla piknik-paikalla. Porukka kokoontuu Anjalan Nuorisokeskuksen ylläpitämän Makasiinikahvilan edessä. Kun hommat on hoidettu, on polun loppupäässä sijaitsevalla laavulla makkaranpaistoa tarjolla.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...