0

Kymijokiviesti juostaan Kotkasta Kouvolaan – Joukkueita lähes 30

Kahdeksas Kymijokiviesti juostaan lauantaina 8. kesäkuuta. Viesti kulkee aiemmasta poiketen etelästä pohjoiseen, kun lähtö tapahtuu Kotkasta Merikeskus Vellamolta ja maaliin tullaan Kouvolan keskustaan.

– Reittiä jouduttiin remonttien vuoksi joka tapauksessa hieman muuttamaan, joten useamman vuoden mietitty suunnan muuttaminen päätettiin sitten samalla toteuttaa, toteaa Kymijokiviestin vastaava Jarno Kiintola.

– Samalla viestiin lisättiin yhdeksäs osuus, joka lyhentää aiemmin viestin pisintä osuutta ja tuo matkalle kahden kilometrin sprinttiosuuden. Tämän muutoksen tarkoituksena on entisestään madaltaa kynnystä lähteä mukaan, jatkaa Kiintola.

Yhdeksän henkilön muodostamia joukkueita on tällä hetkellä mukaan ilmoittautunut yhteensä 27 kappaletta, eli upeasti lähes 250 juoksijaa. Joukkueista 24 on avoimessa sarjassa, joissa joukkue voi koostua vapaasti miehistä ja naisista. Kolme joukkuetta on mukana naisten sarjassa, eli joukkue koostuu vain naisista.

– Mukana tapahtumassa on tänäkin vuonna niin kaveri- ja työporukoita sekä tietenkin muutamia kovia kilpatason porukoita. Kymijokiviesti sopii hyvin erittäin hyvin kaikille, vaikka kokonaismatka 66 kilometriä saattaakin kuulostaa ensi istumalta kovalta. Viesti koostuu kuitenkin yhdeksästä osuudesta, joista lyhin on 2 kilometriä.

Soolosarjaan on ilmoittautunut mukaan kaksi urhoollista, jotka taivaltavat siis läpi Kymenlaakson koko 66 kilometrin matkan.

Kymenlaakson Liikunnan toteuttama viesti vetää vuosi toisensa jälkeen hieman enemmän juoksijoita.

– On hieno nähdä, että tapahtuma kiinnostaa ja innostaa aina uusia juoksijoita mukaan. Vaikka mukana onkin juoksun aktiiviharrastajia, niin suurin osa viestiin osallistuvista on kuntoilijoita ja työpaikkajoukkueita. Tämä on meille tärkeä asia ja toivottavasti tämä aktivoi lisää työpaikkaliikkujia mukaan jatkossa, kommentoi toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen KymLiltä.

Kymijokiviestiä pääsee yleisö seuraamaan reitin varrella mukavasti läpi koko viestin. Kotkassa Vellamolla lähtölaukaus kajahtaa kello 10.00. Voittajajoukkue on maalissa Kouvolassa hieman ennen kello 14:sta ja viimeinen joukkue arviolta noin kello 17.00.

Reitti kulkee läpi Kymenlaakson reittiä Kotka – Langinkoski – Korkeakoski – Laajakoski – Kultaa – Huruksela – Anjala – Inkeroinen – Keltakangas – Myllykoski – Rantatie – Mäkikylä – Kouvola.

Mikäli joku ei pääse tänä vuonna reitin varrelle seuraamaan tapahtumaa, voi sen tehdä myös omalta tietokoneen ja älypuhelimen näytöltä, kun kolmatta kertaa viestiä voi seurata gps-seurannalla, eli jokainen joukkue kantaa mukanaan gps-laitetta, joita voi sitten seurata karttapohjalla etenemässä.

Tarkemman reittikartan, alustavan aikataulun ja sekä linkin gps-seurantaan löydät Kymijokiviestin kotisivuilta osoitteesta www.kymijokiviesti.fi.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...