0

Liikkumistutkimukseen ehtii vielä vastata – Vain asukkailla aitoa tietoa

Kymenlaakson liitto, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit sekä Iitin, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat toteuttavat maakunnan ensimmäisen yhteisen liikkumistutkimuksen. Tutkimus tehdään postikyselynä, joka toimitetaan 10 000 satunnaiselle kymenlaaksolaiselle ikähaarukassa 7–80 vuotta. Vastata voi postitse tai netissä 29.5. mennessä.

– Kyselyn avulla saadaan tärkeää tietoa siitä, miten paljon alueen asukkaat liikkuvat ja millä kulkutavoilla. Tiedon avulla pystytään paremmin ohjaamaan suunnittelua ja näkemään muutoksia liikkumistottumuksissa, toteaa Kymenlaakson liiton suunnittelujohtaja Frank Hering.

Kyselyllä selvitetään liikkumisen lisäksi myös asukkaiden tyytyväisyyttä asuinympäristönsä olosuhteisiin. Tyytyväisyyttä kysytään jalankulun, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja henkilöautoliikenteen näkökulmasta. Tyytyväisyystieto on tärkeä työkalu suunnittelijoille ja päätöksentekijöille.

Liikkumistutkimus palveleekin sekä kuntien että maakunnan liikenteen ja alueiden suunnittelua, mutta tarjoaa myös faktoja valtakunnalliseen keskusteluun. Kysely on alueen kuntien, aluehallinnon ja valtion yhteinen ponnistus, jonka toteuttamisesta on haaveiltu jo pitkään.

Kymenlaakson liiton liikennesuunnittelusta vastaava Matti Konttinen toivoo, että jokainen tutkimukseen valittu henkilö vastaa kyselyyn määräaikaan mennessä.

– Vain asukkaiden avulla saamme aitoa ja merkityksellistä tietoa, joka ohjaa suunnittelua seuraavien vuosien ajan.

Kommentteja aiheesta “Liikkumistutkimukseen ehtii vielä vastata – Vain asukkailla aitoa tietoa

  • 28.5.2019 at 10:36
    Permalink

    Ei tullut kyselyä, tietävät että Ummeljoella ei julkista liikennettä ollenkaan. Tulee vastauksia, joihin ei voida vaikuttaa, onneksi fillarilla pääsee!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...