0

Ankkapurhan vilkas kesäkausi avataan sunnuntaina

Ainutlaatuinen Ankkapurhan alue yhdistää arvokkaita tutustumiskohteita Kymijoen molemmilla rannoilla, Inkeroisten ja Anjalan kylissä. Yhä useampi löytää tänä kesänä vetovoimaiselle alueelle, kun se toimii myös Kouvolan Asuntomessujen oheiskohteena.
Ankkapurhan kesäkauden avajaisia vietetään sunnuntaina 2. kesäkuuta Anjalan Makasiinikahvilan miljöössä. Kesäkauden avajaisissa on luvassa elävää musiikkia ja leikkimielinen opastuskierros pihapiirissä.

Elämyksiä Ankkapurhassa tarjoavat ympärivuotisesti alueen hyvät palvelut ja upea ympäristö: Anjalan kartano ja puisto tapahtumineen, Makasiinikahvila sekä Ankkapurhan teollisuusmuseo ja Alvar Aalto -kohteet. Alueen kehittämiseksi tehdään aktiivista työtä, minkä seurauksena tarjolla on monipuolista toimintaa ja tapahtumia historiallisessa miljöössä, vain reilun 20 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta.
– Alkava kesä on todella tapahtumarikas! Luvassa on paljon toimintaa ja uusia tapahtumia, erityisesti heinäkuussa, kertoo Ankkapurhan kulttuurisäätiön kehittämispäällikkö Kirsi Sali.

Kesäpäivien ratoksi Ankkapurhassa järjestetään ohjattua joogaa, kävelykierroksia, kudontaa, melontaa, pyöräretkiä, lauluilta ja jopa lepakkoretki.
Heinäkuussa järjestetään AnjalaRun goes polkujuoksu -tapahtuma. Elokuussa voi nauttia italialaisen keittiömestari Claudio Piccolon usean ruokalajin illallisen kartanon puistossa tai katsella ulkoilmaelokuvia Puistokino -tapahtumassa. Syötävässä puutarhassa voi myös pitkin kesää lepäillä riippumatoissa ja grillailla kaikille avoimella nuotiopaikalla.
Kartanon vanhan viljamakasiinin kesäkahvila tarjoaa jälleen vastajauhettua kahvia, paikallistuottajien tuotteita ja tuoreita leivonnaisia päivittäin aina syyskuun alkuun asti.
Kahvilan yläkerrassa voi nauttia pitkin kesää vaihtuvista taidenäyttelyistä. Näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Kouta ry:n kanssa. Kuvataiteilija ja lavastaja Sanna Halmeen piirroksia ja tekstiili- ja kuvataiteilija Hanna Peräkylän töitä voi ihailla 27.6. asti Roti-näyttelyssä. Taidekesää jatkaa 30.6.-2.8. valokuvaaja ja kuvataiteilija Raakel Kuukan Yönpuutarha – Pelargonia ja muita valokuvia -näyttely. Vahabatiikkimaalauksia ja keramiikkaa nähdään Irja Ahtovirran ja Elsa Hulkkosen Pieniä tarinoita -näyttelyssä 4.8.-1.9.

Yli kaksisataa vuotta vanhan Anjalan kartanon ovet ja parvekkeet kunnostetaan alkukesän aikana. Kartano on avoinna yleisölle 12.7.- 11.8. joka päivä. Kartanossa voi tutustua Anjalankosken taideseuran ja TAIHAT-ryhmän näyttelyihin.
Kartanossa järjestetään myös luentoja,
käsityöpajoja sekä restaurointinäytöksiä. Kartanon yläkerrassa toteutetaan historiallista pakopeliä, jossa siirrytään Anjalan liiton aikaisiin tapahtumiin. Tänä vuonna kartanossa laajennetaan myös jo olemassa ollutta lisätyn todellisuuden sovellusta ja nähtäville tulee uusia
asioita ja uusia virtuaalihuoneita.
– Tuotteistamme alueen kulttuuriperintöä tarinoiksi ja palveluiksi. Tämä näkyy myös maksuttomina Citynomadi-opastusreitteinä, joiden avulla voi tutustua alueen historiaan ja tarinoihin, sekä opastettuina kierroksina alueella ja kartanossa. Asuntomessujen aikaan järjestämme kuutena päivänä viikossa lapsille ja nuorille ohjattua toimintaa, kuten maastopyöräilyä ja melontaa, kertoo toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen.

Myös Alvar Aallon arkkitehtuuria esitteleviä opastuskierroksia järjestetään viikoittain kesäkuussa ja messujen aikana useita viikossa. Anjalan kartanon kummitustarinoita puolestaan kerrotaan kummituskierroksilla.

Kesän aikana avataan myös uudet Ankkapurha.fi-sivut, jotka palvelevat yksittäisiä matkailijoita ja virkistyjiä, yksin tai perheen kanssa liikkuvia. Sivuilta löytyy vinkkejä tekemiseen, helposti varattavia aktiviteetteja ja tapahtumatarjontaa.

Ankkapurhan alueen perintöä vaalii yhteiskunnallinen yritys, Ankkapurhan kulttuurisäätiö. Säätiön toimintaan kuuluu myös nuorisotyön kehittäminen ja tukeminen valtakunnallisena ja kansainvälisenä nuorisokeskustoimintana.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...