0

Eurovaalit käynnissä – Ehdokasta vaikeampi valita, kun ei ole tuttuja

Sunnuntaina on eurovaalien varsinainen äänestyspäivä. Kello 15.00 Anjalatalossa oli käynyt äänestämässä noin 180 äänioikeutettua. Äänestäjiä kävi tasaiseen tahtiin, mutta suunnilleen puolta vähemmän kuin eduskuntavaaleissa. Äänestäjien ikäjakauma oli nuorista tänä vuonna 90 vuotta täyttävään.

Eduskuntavaaleissa Anjalassa annettiin yli 600 ääntä varsinaisena vaalipäivänä ja äänestysprosentti oli yli 60. Eurovaalien lopulliseksi äänestysprosentiksi Anjalassa veikattiin noin 35.

Juttusilla olleet äänestäjät kertoivat, että ehdokkaan valinta oli huomattavasti vaikeampaa kuin eduskuntavaaleissa, kun ei tunneta ehdokkaita. Osa toivoikin, että Kymenlaaksosta olisi enemmän ehdokkaita. Moni tekikin valintansa puolueen perusteella. Eduskuntavaaleissa äänestetään enemmän henkilöä, kun tuttuja ehdokkaita on enemmän.

Äänestämään ehtii vielä hyvin. Vaalipaikat sulkeutuvat sunnuntaina kello 20.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...