0

Kymenlaakson Opisto ja Jamilahden Kansanopisto yhdistyvät – Päätös menee vielä opetus- ja kulttuuriministeriöön hyväksyttäväksi

Inkeroisissa sijaitseva Kymenlaakson Opisto ja Haminassa sijaitseva Jamilahden Kansanopisto yhdistyvät. Sekä Kymenlaakson Opiston Kannatusyhdistys että Jamilahden Kansanopistoa ylläpitävä Karjalan Evankelinen Seura ovat omissa kokouksissaan hyväksyneet hankkeen. Asia etenee vielä opetus- ja kulttuuriministeriöön hyväksyttäväksi. Tätä päätöstä odotetaan viimeistään ensi syksynä.
Uuden opiston nimeksi tulee Kymenlaakson Opisto. Yhdistyneen opinahjon toiminta on alkamassa 1.1.2020.
– Jatkossa meillä on Kymenlaakson Opistossa Kouvolan ja Haminan yksiköt, kertoo Kymenlaakson Opiston rehtori Olli Laurila. Hän jatkaa myös yhdistymisen jälkeen rehtorina. Jamilahden Kansanopiston nykyisestä rehtorista Sanna Gangosta tulee uuden opiston vararehtori.
Kymenlaaksoon syntyy yksi maamme suurimmista vapaan sivistystyön kansanopistoista.
– Suomen koko koulutuskentässä ollaan koko ajan menossa kohti suurempia yksiköitä, ja monella muullakin alalla on muodostumassa maakunnan kokoisia yksiköitä. Kymenlaakson Opisto on syntymästään saakka eli vuodesta 1896 pitänyt toimialueenaan koko Kymenlaaksoa, muistuttaa Laurila. Opiston toiminnot ovat sijainneet Inkeroisissa vuodesta 1899 lähtien.
Kymenlaakson Opistossa on tällä hetkellä noin 200 ja Jamilahden Kansanopistossa noin 100 opiskelijaa. Tavoitteena on nostaa uuden opiston opiskelijamääräksi noin 350.
– Karjalan Evankelinen Seura on aatteellinen yhdistys, joka julkaisee Päivän Tunnussana -kirjaa. Seuran koulutusosio on siirtymässä Kymenlaakson Opiston hoitoon. Jamilahden kiinteistö jää Karjalan Evankelisen Seuran omistukseen, kertoo Laurila.
Uuden Kymenlaakson Opiston suurin opetustoimintaan vaikuttava muutos on se, että kansalaisopistolupaan haetaan lupaa myös Haminan alueelle.
– Tavoitteenamme on järjestää tietyille erityisryhmille täydentävää koulutusta. Meillä ei ole aikeissa alkaa kilpailla Haminan kansalaisopiston kanssa, painottaa Laurila.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...