0

Poliisin pyyntö: Vanhemmat muistuttakaa nuoria junaliikenteen vaaroista

Poliisi toivoo, että vanhemmat muistuttaisivat lapsia ja nuoria junaliikenteeseen liittyvistä vaaroista. Esimerkkinä poliisi kertoo nuorten liikennetuhotöistä Taavetissa Luumäellä.

Taavetissa oli 24.4.-8.5. aseteltu neljä eri kertaa kiviä molemmille pääraiteille, viimeisimmän teon yhteydessä kiviä oli erittäin runsaasti noin 50 metrin matkalla. Kyseisellä raideosuudella junan nopeus on noin 200 km/h. Kivien ja murskeen asettelemisesta raiteille on erittäin suuri vaara niin ihmisille kuin junakalustolle. Teon yhteydessä junaliikenne keskeytyi Allegro-junan joutuessa pysähtymään ja Finrail Oy:n tarkistaessa mahdollisia junalle ja kiskoille aiheutuneita vaurioita. Vaurioiden kustannukset tarkentuvat tutkinnan aikana.

Keskiviikkona 8.5. junan kuljettajien havaintojen mukaan Taavetin aseman läheisyydessä oli ollut tapahtuma-aikaan useita nuoria. Poliisi ja Finrail Oy ovat olleet tapahtuneista kivien asettelemisista raiteille yhteydessä Taavetin kouluihin. Poliisin tiedossa on usean alle 15-vuotiaan lapsen osallisuus kivien asettelemiseen.

Asian selviämisen kannalta Luumäen koulutoimen henkilöstöllä on ollut oleellinen merkitys ja poliisi haluaakin kiittää heitä erittäin hyvästä sidosryhmäyhteistyötä.

Poliisi on tutkinut ilkivallan tekoa liikennetuhotyönä, josta voidaan tuomitaan vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta. Teon yritys on rangaistava. Poliisi jatkaa asian tutkintaa puhuttamalla kiviä raiteille asetelleita alle 15-vuotiaita nuoria ja selvittämällä vahingoista aiheutuvia korvausvaatimuksia. Alle 15-vuotiaat lapset eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia.

Edellä on kerrottu esimerkki rautateihin liittyvistä tuhotöistä, mutta yhtä vaarallisia ovat junien katoille kiipeily tai junaradan ylittäminen vain hetki ennen junan tuloa. Junaradalla otetut selfiet kertovat enemmän tyhmyydestä kuin rohkeudesta. Tämä varoitus on julkaistu, ettei kukaan kuolisi, loukkaantuisi tai kenenkään ei tarvitsi maksaa vahingonkorvauksia, kun rahalle olisi varmasti parempaakin käyttöä.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...