0

Elimäen Vanhemmat jatkaa taistelua Elimäen lukion puolesta – Yhdistys muistuttaa olevansa hereillä kaiken aikaa

Elimäen lukiolaiset järkyttyivät keskiviikkona iltapäivällä pidetyssä ”kuulemistilaisuudessa”. Myös paikalla olleet aikuiset olivat tyrmistyneitä, koska viesti vaikutti harvinaisen selkeältä: Elimäen lukio tai Valkealan lukio lakkautetaan. Tällaista ei ole kuitenkaan päätetty eikä sellaista esitystä ole tehty!

Kuultuaan tilaisuudesta Elimäen Vanhemmat alkoi selvittää asiaa. Ensimmäiseksi selvisi, ettei ainuttakaan päätöstä asiasta ole virallisesti tehty. Seuraavaksi huomasimme, että kaikki luottamushenkilöt, siis kansan valitsemat valtuutetut, joihin otimme yhteyttä, olivat selvästi tietämättömiä asiasta. Siis juuri ne henkilöt, jotka näitä asioita toimeenpanevat ja niistä päättävät.

Kävi myös ilmi, että kaupungin kurjan taloustilanteen takia on käynnistetty useita eri verkkoselvityksiä, joiden tarkoitus on tutkia mahdollisia säästöjä. Yksi näistä on lukioverkkoselvitys, jonka tarkoitus on valmistua syksyllä. Selvitys sisältää virkamiesten esityksen mahdollisista säästökohteista.

Valitettavasti tässä tilanteessa virkamies oli vetänyt omat johtopäätöksensä ja vastoin demokraattista päätöksentekoa esittänyt oman mielipiteensä jo päätettynä asiana. Tämä asia on nyt luottamushenkilöiden tutkittavana.

Syksyllä kaikkien verkkoselvitysten esitykset tulevat kaupungin lautakuntien, hallituksen ja valtuuston arvioitaviksi, jonka jälkeen nämä luottamushenkilöt päättävät, mihin säästökohteisiin tartutaan. Me olemme hereillä, vaikka yleisesti ottaen luottamushenkilöt ovat sitä mieltä, että peruskouluverkossakin on vielä sellainen työmaa, että ainakin nykyiset oppilaat voivat rauhassa valmistua ylioppilaiksi Elimäellä.

Syksyllä 2018 päätettiin, että perusopetus jatkuu Elimäen Yhtenäiskoulussa. Samalla päätettiin, että jatkovalmistelussa otetaan huomioon alueelliset tekijät, joista yhtenä mainittiin yhteistyö Elimäen lukion kanssa sekä se, että oppilaita tulee niin yläasteelle kuin lukioon hyvin paljon laajemmalta alueelta kuin Elimäeltä.

Muun muassa näihin faktoihin aiomme tarttua, mahdollisessa lukiotaistelussa. Sillä aikaa voimme viettää rauhassa kesälomaa. Me emme luovuta!

Elimäen Vanhemmat ry

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...