0

Hyötyvirran alueella avoimet ovet – Vetonauloina ilmainen energia-, haravointi- ja puujätteiden vastaanotto

Hyötyvirta-alueen toimijat järjestävät lauantaina 18. toukokuuta avoimet ovet Kymenlaakson Jäte Oy:n piha-alueella Keltakankaalla. Tavoitteena on 250 kävijää.
– Alueella on monenlaista ohjelmaa koko perheelle. Uskomme, että vetonauloina ovat ilmainen energia-, haravointi- ja puujätteiden vastaanotto, kertoo Hyötyvirta-yhdistyksen puheenjohtaja Annika Aalto-Partanen.
Tapahtuman järjestää Hyötyvirta ry. Mukana alueen yrityksistä ovat Kymenlaakson Jäte, Fortum ja Umacon. Muita tapahtumaan osallistuvia ovat Kinno, XAMK, Parik ja Kymen Moottorikerho. Tuotteillaan tapahtumassa näkyvät Ecopulp, Kotkamills ja Korian Palviliha. Esillä on myös ruokorakentamista.
Ohjelmassa on muun muassa omatoiminen luontopolku rastipisteineen, tutustumiskierrokset Kymenlaakson Jätteen ja Fortumin alueella, yritysteltassa esitellään eri toimijoita, koneita, tuotemyyntiä, arvontaa ja kaupungin tonttien esittelyä. Makkaraa paistaa ja mehua tarjoilee Keltakankaan kyläyhdistys. Lapsille ja lapsenmielisille on poniajelua.

Kouvolan Parikilla on Hyötyvirta tapahtuman yhteydessä jäteasemalla lahjoitustavaran vastaanottopiste. Sinne voi tuoda hyväkuntoista, käytöstä poistettua pientavaraa, esimerkiksi vaatteita, kenkiä ja kodin elektroniikkaa. Lahjoitukset tukevat paikallista työllistämistä ja Parikin uuden kierrätysmyymälän avausta Kouvolassa.
– Maaliskuussa sattuneessa tulipalossa menetimme Ekomaa kierrätysmyymälämme kierrätystavarat. Pystyimme kuitenkin nopeasti työllistämään korvaavilla työtehtävillä työtoiminnassa olevat asiakkaamme, toteaa Parikin hankekoordinaattori Risto Uotila.
– Tavoitteenamme on saada lisää työtä ja avata uusi kierrätysmyymälä ydin-Kouvolan alueella touko-kesäkuun aikana.
Lisäksi Parikilla on yhteisteltassa infopiste Mitä kiertotalous on ja miksi sillä on merkitystä? -teemalla. Kymenlaakson Kiertotalous-Hubi -hankkeen kiertotalousasiantuntija Marjo Hämäläisen opastuksella voi tutustua tähän ajankohtaiseen aiheeseen.

Kestävä kehitys on myös yksi Kinnon painopistealue.
– Toivomme, että alue piristyisi. Alueelle tarvittaisiin vuokrattavaa moneen tarpeeseen sopivaa tilaa muun muassa toimistotilaa puuttuu. Myös kotiruokaa tarjoavalla cateringillä olisi kysyntää, sanoo Annika Aalto-Partanen.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...