0

Hutikat siivoustalkoissa

Raittiusseura Hutikka yr on muodollisesti epäpätevä ”yhistys”, mikä ei ole millään muotoa oikeuskelpoinen eikä virallinen. ”Yhistyksen” tarkoituksena on Kouvolan eteläisten osien poikien sekä henkisen että fyysisen kunnon ylläpito. Nyt meitä on kaikkiaan 161 jäsentä.

Perinteisiin vuosittain kuuluu keväinen siivoustapahtuma Myllykoskella ja Keltakankaalla kestoltaan 3 tuntia. Tänä vuonna roskien kerääjät kertoivat roskia olleen vähemmän kuin aiemmin. Olisikohan ympäristökasvatus ja vuosittaiset siivoustapahtumat vaikuttaneet siistiin ympäristöön. Yleisin roska oli entisten vuosien tapaan tupakin tumppi.

Siivoustalkoot olivat 29.4. Keltakankaalla Anjalankosken ABC:llä, jossa kokoonnuttiin. Hutikat siivosivat sekä ABC:n että Kenraalintien ”penkat”, jonka jälkeen siirryttiin Kymenlaakson Jäte Oy:n alueelle, jossa oli piha-alueen siivous.

Kaikki ”kynnelle kykenevät” reilut 60 jäsentä olivat noudattaneet kutsua. Paikalle oli kutsuttu myös Anjalankosken aluetoimikunnan jäsenet.

https://www.hutikkayr.com/

Kommentteja aiheesta “Hutikat siivoustalkoissa

  • 18.5.2019 at 10:39
    Permalink

    Erinomainen määrittely tämä ”kynnelle kykenevät”. Kuvassa näemme kävelykeppejä ja sellaisen kanssa kykenee aika paljoon. Tilanne vaikeutuu, jos tarvitsee monimuotoisempaa tukea. Näitä vuosia elän juuri nyt. Maan vapauduttua lumen alta katselin tonttini rajoja sisä- ja ulkopuolelta. Vanhojen puiden pudottama lehti- ja oksamäärä oli tyrmistyttävä. Eilen sain vihdoin voimia ryhtyä urakkaan. Koville otti ja on vielä loppusiloittelua vaille.

    Muutamana vuotena olen ilmoittanut, että menossa on viimeinen puutarhakesä. Huhtikuu oli kuitenkin armelias ja eikös vaan muori kompuroinut keppeineen tarkistelemaan talven tekosia. Ajatukset ovat taas tulevissa kuukausissa. Toivon kupsahtavani saappaat tai crocsit jalassa ja hymy huulilla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...