0

Hovioikeus korotti 50 000 euroon Inkeroisten Kartonkitehtaalle tuomitun yhteisösakon

Itä-Suomen hovioikeus korotti 9.5. antamallaan tuomiolla Kymenlaakson käräjäoikeuden 29.9.2017 maksettavaksi tuomitsemaa 10 000 euron suuruista yhteisösakkoa 50 000 euroon. Tehtaanjohtajan ja tuotantopäällikön saamat tuomiot työturvallisuusrikoksista pysyivät ennallaan.

Käsiteltävänä oli vuonna 2015 Inkeroisten Kartonkitehtaalla sattunut tapaturma, jossa työnjohtajana työskennellyt työntekijä oli mennyt tekemään varastoon inventaariota. Työnjohtaja lähti ylittämään keräyspaperikuilua, kun kulkusillan ritilä petti ja hän putosi kuiluun. Työnjohtaja loukkaantui vakavasti.

Hovioikeuden mukaan kulkusillan huono kunto on ollut havaittavissa jo pitkään. Hovioikeus totesi, että yhtiössä toteutettu työtehtävälähtöinen vaarojen arviointijärjestelmä ei ole riittävästi varmistanut sitä, että vaarojen arviointi suoritetaan myös tiloissa ja kulkureiteillä, joissa työtehtäviä ei yleensä tehdä tai joita ei yleensä käytetä työtehtävien suorittamiseen, mutta joihin työntekijöillä on kuitenkin pääsy. Oikeuden mukaan kyseessä on puute vaarojen arviointijärjestelmän organisoinnissa.

Yhteisösakon korottamista perusteltiin muun muassa sillä, että laiminlyönti on tapahtunut toiminnan organisoinnissa ja jatkunut pitkähkön ajan. Hovioikeuden mukaan yhtiön koko ja kannattavuus huomioiden käräjäoikeuden määräämä yhteisösakko oli liian pieni.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...