0

Kukka pitää pintansa äitienpäivälahjana

Äitienpäivä lisää vilskettä puutarhojen ja kukkakauppojen muutenkin kiireisimpään kauteen. Klassisten ruusujen ja ruukkukukkien lisäksi äideille on tarjolla entistä monipuolisempia kukkasidontoja ja kukkaistutuksia.

Suomen Kukkakauppiasliiton puheenjohtaja Taina Hinskalan mukaan tähän aikaan alalle syntyy myös uusia työpaikkoja, kun kausiapulaisten tarve kasvaa.

– Isoimpia sesonkeja kukkakauppiaille ovat joulu ja äitienpäivä – tunteelliset juhlat, joihin kuuluu kukalla muistaminen, Hinskala kertoo.

Kaupan liiton tilastojen mukaan vuonna 2016 kukkien, kasvien ja puutarha-alan vähittäiskaupan liikevaihto tuplaantui toukokuussa huhtikuuhun verrattuna.

Äitienpäivän kukkamyyntiin vaikuttaa myös yleinen kehitys kukka-alalla. Suomalaisten kukkamaku on kehittynyt vuosien myötä monipuolisemmaksi ja siihen ovat vaikuttaneet muun muassa aikakausi- ja naistenlehdet.

Myös itse ala on kehittynyt eteenpäin: kukkalajeja on tarjolla enemmän, ja kauppiaat kiinnittävät huomiota nykyisin myös vastuullisuuteen.
Kukkia ostetaan myös enemmän arkikäyttöön ja sisustustarvikkeena.

Äidille ostetaan yleisimmin sekä ruukku- tai leikkokukkia, mutta äidin asuinpaikka saattaa myös vaikuttaa, millaisia kukkia hän saa lahjaksi. Keskusta-alueilla panostetaan kukkasidontaan, kun taas ruukkukasveja myydään maakunnissa.

Merkittävää osa äitienpäivän kukkamyyntiä on myös haudoille ostettavat kukat.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...