0

Sippolasta perinnekirja – Kansiin mahdutettu kansanrunoja, kansanlauluja ja perinnettäkin

Sippolalaissyntyisen tohtori Matti Punttilan laatima Sippolan perinnekirja julkistetaan 23.5. Kulttuuritalo Wanhalle Rautakaupalla Myllykoskella. Kirjan on kustantanut Myllykosken seudun kotiseutuyhdistys.

Kirja on paikallisperinteestä kiinnostuneille todellinen aarreaitta. Yksien kansien väliin on mahdutettu niin kansanrunoja ja kansanlauluja kuin suorasanaistakin perinnettä. Kirjan alaotsikko Kaskuista kompakysymyksiin, enteistä eläinsatuihin kertoo sekin teoksen monipuolisuudesta. Mukana on sekä aikuisten että lasten perinnettä.

Erityyppisiä sananparsia kirjassa on runsaat 1500 ja arvoituksiakin likimain 150. Arvoitukset ja sadut ovat olleet myös aikuisten ajanvietettä, osin lähellä sitä, mitä nykyään kutsutaan aikuisviihteeksi. Kaskujen yhteismäärä on noin 240. Ne kertovat muun muassa kylien merkkihenkilöistä ja persoonallisuuksista, kylähulluista tai sellaisiksi tekeytyneistä, keksijöistä ja erilaisten ammattien harjoittajista papista poliisiin ja tukkijätkästä tuomariin.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...