0

Kouvolan vuoden 2019 Kulttuuripalkinto kirjailija Jukka Behmille

Kulttuuripalkintotyöryhmä valitsi yksimielisesti Kouvolan vuoden 2019 Kulttuuripalkinnon saajaksi kirjailija Jukka Behmin.

Kouvolalainen Jukka Behm on ensimmäinen kirjailija, joka saa Kouvolan kaupungin kulttuuripalkinnon. Palkinto myönnetään Behmille tähänastisesta laajasta ja monipuolisesta kaunokirjallisesta tuotannosta. Behm on kirjoittanut romaaneja sekä aikuisille että nuorille. Hänen esikoisromaaninsa Dr. Mumbai voitti Bonnierin pohjoismaisen romaanikilpailun vuonna 2007.
Tämän jälkeen häneltä ilmestyivät teokset Matkoilla (2009), Lahjoja norsujumalille (2013) ja Viallinen valkaisuvoide (2016). Uusimpiin romaaneihin kuuluva Pehmolelutyttö (2017), huomioitiin Finlandia junior ehdokkuudella vuonna 2017. Viimeisin Jukka Behmin kirjoista Eikä yksikään joka häneen uskoo (2018), kuuluu teoksiin, jotka haastavat lukijansa! Faktan ja fiktion leikittely teoksessa on herättänyt keskustelua. Mikä on yksi kaunokirjallisuuden tehtävistä!
Jukka Behm käy myös aktiivisesti esiintymässä ja keskustelemassa kirjallisuudesta ja kulttuurista niin kirjaston kuin järjestöjenkin järjestämissä kirjailija-illoissa ja keskustelutilaisuuksissa. Siten hän elävöittää osaltaan merkittävästi Kouvolan kulttuurielämää. Hän on edistänyt kirjoittamisharrastusta myös toimimalla eri järjestöissä.

Kulttuuripalkintotyöryhmään kuuluvat Sinikka Rouvari, puheenjohtaja ja jäsenet Erkka Koskinen, Matti Norppa, Antero Raanoja, Selja Kunttu, Anne Käki ja Jaana Vuorio-Palmumaa.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...