0

Anjalan VPK vei jälleen Jehumaljan

Palokuntien suomenmestaruudesta kisattiin lauantaina Pelastusopistolla Kuopiossa. Yleisen sarjan kokonaiskilpailun voiton ja halutun Jehumaljan voitti Anjalan VPK. Toinen oli Naantalin VPK, kolmas Kotkan VPK, neljäs Helsingin VPK ja viides Savion VPK Keravalta.

Taitokilpailun paras joukkue oli Anjalan VPK. Kalustokilpailun voittaja oli Naantalin VPK. Paras yksikönjohtaja oli Miikka Leinonen Anjalan VPK:sta. Joukkuetietokilpailun paras oli Anjalan VPK. Henkilökohtaisen tietokilpailun paras oli Anjalan VPK:n Janne Nieminen.

Veteraanisarjan voitti Jämsänkosken VPK. Toinen oli Anjalan VPK ja kolmas oli Tirilän VPK.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 32 yleisen sarjan ja 7 veteraanisarjan joukkuetta vapaaehtoispalokunnista ympäri Suomea. Kilpailun tämänvuotinen teemana oli pelastusryhmän ensitoimenpiteisiin kuuluvat selvitykset sammutustehtävissä ja täydentävät sammutusmenetelmät.

Kaikki tulokset löytyvät Jehumalja-kisojen nettisivuilta: http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Tulokset.html

Suomen Palopäällystöliiton organisoimien kilpailujen järjestelyvastuu oli Pelastusopistolla. Kilpailujen suojelija oli eduskunnan tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Palokuntien Suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehu-maljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Kilpailu jakautuu kolmeen osaa; tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun. Tietokilpailussa mitataan kilpailuyksikön jäsenen tiedollista osaamista. Taitokilpailussa arvioidaan kilpailuyksikön taidollista osaamista. Kalustokilpailussa mitataan yksikön tiedollista ja taidollista kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä. Kilpailuyksikkö, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla; Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 40 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa. Joukon suuruus ja tiivis palokuntahenki on osoitus Palokuntien Suomenmestaruus- ja Jehumalja-kilpailuiden arvokkaista perinteistä ja kilpailun nykypäivän haasteista ja vaativuudesta.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...