0

Sippolan seurakuntatalon purkuhinta 130 000 euroa – Tiloissa oli asbestia

Sippolan seurakuntatalo puretaan ja wc-tilat korvataan siirrettävällä wc-tilalla. Yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee asiaa 25. huhtikuuta.

Vuoden 2019 talousarviossa ei ole varattu rahaa Sippolan seurakuntatalon purkamiseen eikä wc-tilan hankintaan. Seurakuntatalossa on tehty asbestikartoitus ja sieltä löytyi asbestia. Seurakuntatalon irtaimistosta osa joudutaan viemään jäteasemalle ja osa kalusteista puhdistetaan uudelleenkäyttöä varten. Sippolan seurakuntatalon ulkoseinässä on sankarivainajien muistolaatat ja sisällä Mannerheim-ristin ritareiden muistotaulu. Lisäksi sisällä on vitriinissä vanha raamattu. Nämä siirtää muualle, esimerkiksi Sippolan kirkkoon, ennen rakennuksen purkamista. Arvioidut purkukustannukset ovat yhteensä 130 000 euroa.

Wc-tilat korvataan tilapäisellä siirrettävällä lämpimällä wc-tilalla, joka liitetään vesi- ja viemäriverkostoon. Tilaan tulee myös sähköliitäntä. WC-tila vaatii perustukset ja maisemoinnin ympäristöön sopivaksi. Hanke, jonka suuruus on 40 000 euroa, toteutetaan investointina jo päätetyn investointiosan loppusummaa muuttamatta.

Hallintojohtaja esittää kirkkovaltuustolle hankkeiden hyväksymistä.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...