0

Inkeroisten Kartonkitehtaalla työnseisaus, kun työntekijät marssivat ulos – Tehtaanjohtaja Antti Veitola: Kyse on liittojen välisestä asiasta – Pääluottamusmies Jari Punakivi: Kyseessä on ennakkotapaus

Inkeroisten Kartonkitehtaan työntekijät marssivat tänä aamuna kello 7 pois työpaikoiltaan. Työnseisaus kestää 12 tuntia ja päättyy tänään kello 19.
Kartonkitehdas seisoi pääsiäisenä, ja neljänä päivänä töihin tultiin vain päivävuoroon. Työntekijät eivät hyväksy sitä, että heidät siirrettiin neuvottelematta päivävuoroon. Tämä merkitsi sitä, että he eivät saaneet kuin kausipalkkaa. Pyhätyökorvaukset jäivät pois.
Stora Enson Anjalankosken tehtaiden pääluottamusmies Jari Punakivi kertoo, ettei vastaavaa ole aikaisemmin tapahtunut.
– Tällä on kyllä ennenkin uhattu, muttei asiaa ole koskaan toteutettu. Kyseessä on siis historiallinen ennakkotapaus Suomessa, painottaa Punakivi.
– Jatkossa liitot eli Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry selvittävät keskenään asian. Päätöstä saatetaan joutua odottamaan jopa vuoden verran, arvioi Punakivi.
Inkeroisten Kartonkitehtaan johtaja Antti Veitola kertoo, että tehtaalta konsultoitiin Metsäteollisuus ry:tä ennen asian toteutusta.
– Metsäteollisuus ry:llä ja Paperiliitolla ei ole yhteistä tulkintaa asiasta. Seuraavaksi liitot alkavat neuvotella ja selvitellä erimielisyyttään, selvittää Veitola. Hän sai tiedon työnseisauksesta eilen.
– Kyseessä on yllättävä paikallinen reaktio. Mutta ihmisiähän me olemme, ja tunteet saattavat kuohahtaa. Tulemme aikanaan saamaan ohjeet sopimuksen tulkinnasta, kun liitot ovat neuvotelleet asiasta, kertoo Veitola.
Työnseisauksen alkaessa koneita oltiin ajamassa ylös pääsiäisseisokin jälkeen.
– Työnseisaus kestää 12 tuntia, mutta tehtaan toiminnalle siitä tulee noin vuorokauden mittainen haitta, arvioi Veitola.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...