0

Joel Naukkarinen kisaa MM-paikasta – Myös olympialaiset tavoitteena

Itä-Suomen yliopistossa kuudetta vuotta lääketiedettä opiskelevan Joel Naukkarisen kevään opinnot päättyivät viikko sitten. Viikonloppuna Italian Gaviratessa oli Soutuliiton näyttökilpailut. Joel voitti sunnuntain molemmat näyttökilpailut hyvällä ajalla 7.02,9. Seuraaville sijoille soutivat Juho-Pekka Petäjäniemi 7.07,7 ja Kasper Hirvilampi 7.12,5.

Valmistautuminen tulevan soutukauteen on Naukkarisella sujunut suunnitelmien mukaan. Hän on saanut harjoitella terveenä. Avovesisoudun tekniikka on parantunut syksyn ja talven harjoitusleireillä Tanskassa uuden valmentajan Marc-Oliver Klagesin johdolla.
– Vesillä vauhdit olivat hyvät ja iso työmäärä on talven aikana selvästi tuottanut tulosta, vaikka kunto ei ole vielä korkea. Pohja on kuitenkin vahva. Tekniikka on nyt aivan eri tasolla kuin koskaan ennen. Siitä sain hyvää itseluottamusta kisaan, totesi Joel näyttökilpailujen jälkeen.

Ongelmitta Naukkarisen Italian soutuleiri ei sujunut, kun hänen kilpaveneensä evä oli rikottu säilytyspaikassa ennen kilpailua. Evä saatiin suoristettua kisaa varten soutukuntoon, mutta ennen sunnuntain iltapäivän kilpailua veneeseen oli lyöty kaksi reikää. Teippaamalla vene saatiin kuitenkin korjattua kisaan.

Tavoitteena Naukkarisella on saada varmistettua Tokion olympiapaikka jo tulevana kesänä. Itävallan Linz-Ottensheimissa syksyllä 25.8.–1.9. pidettävissä MM-kisoissa jaetaan ensimmäiset paikat. Ensimmäinen etappi on kuitenkin saada lunastettua MM-kisapaikka kesän maailmancupien näyttöjen perusteella. Naukkarinen käy kovaa kisaa Suomen yhdestä ja ainoasta maapaikasta olympialaisiin Hämeenlinnan Robert Venin kanssa. Ensimmäisen kerran soutajat antavat kansainväliset näytöt Bulgarian Plovdivissa 10.-12.5. käytävässä maailmancupissa.

Finnishpair–kaksikon Joel Naukkarinen–Antti Kilpeläinen tarina alkoi kymmenen vuotta sitten kirkkovenesoudusta. Se päättyi maaliskuussa, kun keulasoutaja Kilpeläinen ilmoitti maaliskuussa 2019, että kilpasoutu-ura hänen kohdallaan tuli päätökseen.
Tästä keväästä alkoi uusi tarina ja nyt Joel Naukkarinen soutaa yksikköä uuden brändin alla. Hän on nyt Rowing Finn – J.REX.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...