0

Jätehuolto E. Parkkinen, Moision Taide ja pitokartano ja Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Kasvu Open -sparraukseen

Kymenlaakson Kasvupolulle haki 27 yritystä, joista 15 valittiin mukaan Kasvu Open -sparraukseen. Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen valittiin KouMet, Sunray Travels, Kuljetus Ilkka Saukkonen, Jätehuolto E. Parkkinen, Moision Taide ja pitokartano, Lavis-lavatanssijumppa, REUNA Kustantamo ja kirjakauppa ja PMC-Pipe Kouvolasta, Terra Infra, Kino 123, Homex ja Kymen Peltikate Kuusankoskelta, Kuljettajat.fi ja Kotkan Lämpö- ja vesityö Kotkasta sekä GasSol Haminasta.

Tuomariston valintakriteerit olivat kasvuhalu, kasvupotentiaali, liiketoiminnan skaalautuvuus ja potentiaali kansainvälistyä. Tuomariston jäsen Kirsi Juura Kymenlaakson kauppakamarista sanoo, että lähes kaikki valitut ovat ns. startagain-yrityksiä, jotka ovat toimineet jo jopa vuosikymmeniä.

– Erityisen ilahduttavaa oli, että mukaan haki nyt useita ns. perinteisten alojen yrityksiä kuten logistiikka-alan, jätehuollon, metalli-, sähkö-, LVI-alan ja muita rakentamisen aliurakointiin liittyviä yrityksiä. Tuomaristo näki, että näissä yrityksissä on perusliiketoiminta jo vahvalla pohjalla, mutta samalla hyviä kasvumahdollisuuksia. Monen uskotaan pystyvän laajentamaan markkina-aluettaan sekä tuote- ja palveluvalikoimaansa. Kasvu Openin asiantuntijoiden sparraus tarjoaa heille uusia näkökulmia markkinointiin, liiketoiminnan kehittämiseen ja strategiseen suunnitteluun. Asiantuntijoiden eli mylläreiden sparraukseen valittiin myös matkailu- ja kulttuurialan sekä vapaa-ajan palveluja tarjoavia yrityksiä.

Tuomaristoon kuuluivat Kirsi Juura Kymenlaakson kauppakamari, Seija Aalto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk, Timo Olli Kouvolan seudun ammattiopisto, Minna Ollikainen Kymen Yrittäjät ja Kati Landen Kouvola Innovation.

Ensimmäinen Kiitoratapäivä järjestetään 15.5. Kotkassa ja toinen 11.6. Kouvolassa. Eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa yhteensä 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa.

Lisäksi kaikki mukaan hakeneet yritykset kutsutaan 25.4. Kouvolassa järjestettävään Kasvupajaan, jossa saat ideoita ja näkökulmia kasvusi tekemiseen maksuttomissa kasvun työpajoissa.

Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi kaksi Kasvupolun voittajaa, jotka julkistetaan Kasvupolun 2. Kiitoratapäivän yhteydessä. Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään lokakuussa 2019 Jyväskylässä.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...