0

Pääsiäisliikenne vilkkaimmillaan kiirastorstaina ja toisena pääsiäispäivänä – Poliisi valvoo pääsiäisliikenteessä erityisesti nopeuksia ja ajotapoja

Pääsiäisen ruuhkat tieliikenteessä keskittyvät kiirastorstaille 18.4. ja toiselle pääsiäispäivälle 22.4. Traffic Management Finland sekä liikenteen viranomaiset haluavat kiteyttää pääsiäisliikenteen kahteen asiaan: Ennakoi ja huomioi!

ITM Finlandin tieliikennekeskus arvioi, että pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina 18.4. kello 13–19. Liikennettä on varsin runsaasti myös pitkäperjantaina kello 9–14, pohjoisessa vielä myöhemminkin.

Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana, mutta vilkkainta paluuliikenne on toisena pääsiäispäivänä maanantaina klo 12 ja 20 välillä. Ruuhkia pääkaupunkiseudun suuntaan on samoilla tieosuuksilla kuin menoliikenteessäkin.

Finrail Oy:n rautatieliikenteenohjaus vastaa junaliikenteen turvallisesta ja täsmällisestä kulusta myös pääsiäisliikenteessä, kaikkina vuorokauden aikoina. Tarkemmat tiedot liikennetilanteesta https://liikennetilanne.tmfg.fi

Finrail Oy tarjoaa matkustajainformaatiota myös asemainfo.fi-nettisivustolla. Palvelussa tarjotaan tietoa mm. ajantasaisista aikatauluista, junaliikenteen häiriötiedotteita sekä erilaisia ohjeita junamatkustamiseen liittyen. Lisäksi junaliikenteen ajantasaisia aikataulutietoja voi tarkastella myös Finrail Oy:n Junalähdöt-aikataulupalvelusta.

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan kiirastorstaina 18.4. sää on koko maassa aurinkoinen ja poutainen. Lämpötila kohoaa iltapäivällä maan etelä- ja länsiosassa monin paikoin yli 15 asteeseen. Idässä ja pohjoisessa päivän ylin lämpötila on 10 asteen tienoilla. Yöllä suurimmassa osassa maata käydään pakkasen puolella.

Pitkäperjantaina Suomeen saapuu runsaamman pilvisyyden alue luoteesta ja paikallisten sadekuurojen riski vähän kasvaa. Todennäköisesti sää pysyy kuitenkin edelleen poutaisena. Pilvisyys on vaihtelevaa ja aurinko näyttäytyy edelleen monin paikoin. Päivälämpötila on lähinnä maan keski- ja pohjoisosassa vähän kiirastorstain lukemia alempi. Yli 15 asteen päästään todennäköisimmin maan eteläosassa.

Pääsiäislauantaina runsaamman pilvisyyden ja mahdollisten sadekuurojen alue liikkuu vähitellen maan itä- ja eteläosan yli Suomen kaakkoispuolelle. Paikalliset sateet ovat todennäköisimmin vähäisiä, lähinnä idässä sade voi tulla osin myös lumena. Muualla maata on aurinkoista ja poutaista. Lämpötila kohoaa aurinkoisilla alueilla 10-15 asteeseen, pilvisimmillä alueilla sekä pohjoisessa 7-10 asteeseen.

Pääsiäissunnuntaina ja maanantaina 21.-22.4. sään ennustamisen epävarmuus kasvaa. Sää on maan etelä- ja keskiosassa todennäköisesti aluksi aurinkoinen ja lämmin. Pohjoisessa on kuitenkin epävakaisemman sään mahdollisuus sunnuntaista lähtien, joka tarkoittaisi runsasta pilvisyyttä sekä hajanaisia heikkoja vesisateita. Maanantaina koko maassa on epävakaisemman sään mahdollisuus, mutta sateet jäävät todennäköisimmin vähäisiksi. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila kohonnee sunnuntaina 10-15 asteeseen, mutta pohjoisessa ja maanantaina koko maassa voidaan jäädä pilvien alla alle 10 asteeseen.

Vaikka ajokeli pysyisi hyvänä, ei turhia riskejä kannata tien päällä ottaa. Poliisi valvoo pääsiäisliikenteessä erityisesti nopeuksia ja ajotapoja.

Kesärenkaiden vaihto on jälleen ajankohtainen. Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on vasta 29.4. Erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa olosuhteet ovat jo paikoitellen sellaiset, että kesärenkaiden vaihto on jo käynnistynyt. Suomi on kuitenkin pitkä maa ja yhtä ainoaa kaikille oikeaa renkaidenvaihtopäivää on mahdoton sanoa.

Liikenneturva kannustaa pääsiäisliikenteeseen pyyhältäviä ennakointiin. Turvallisen matkanteon voi aloittaa jo ennen liikenteeseen lähtöä suunnittelemalla reitin ja tauotukset sekä nukkumalla hyvät yöunet.

Miltä tiet pohjoisessa näyttävät? Minkälainen ajokeli on? Onko häiriöitä, jotka vaikuttavat matkaan ja jotka tulisi huomioida? Nämä monet muut liikenteeseen liittyvät asiat voit tarkistaa ennen matkaan lähtöä Liikennetilanne-palvelusta.

Palvelusta löydät muun muassa häiriötiedotteet, kelikamerat sekä maanteiden talvikunnossapidon reaaliaikaiset tiedot. Lisäksi palvelusta löytyvät esimerkiksi junien matkustajaliikenteen asemakohtaiset aikataulu- ja täsmällisyystiedot.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...