0

Puutarhajätteille voi tilata noudon kotipihasta – Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle

Pientalot ja taloyhtiöt voivat jälleen tilata noutopalvelun puutarhajätteilleen. Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu on tilattavissa Kouvolassa ja Iitissä 24.4.–31.5.
Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Noudon hinta on 10 €/irto-m³ (sisältää alv:n 24 %). Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä. Tilaajan on siis oltava paikalla jätteitä noudettaessa.

Noutopäivät ovat keskiviikkoisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.
Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin, joista ne saa helposti kaadettua pakkaavan jäteauton kyytiin. Esimerkiksi ylimääräiseksi jäänyt jäteastia on tähän tarkoitukseen hyvä.
Oksia tai risuja ei tarvitse katkoa. Ne kerätään auton kyytiin nostokouralla.

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen ja omenoiden hinta on 8 €/m³. Jäteasemien yhteystiedot saa osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi/jateasemat.

Kommentteja aiheesta “Puutarhajätteille voi tilata noudon kotipihasta – Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle

  • 16.4.2019 at 10:37
    Permalink

    Eikös meidän pitänyt pelastaa tämä pallomme elämällä nuukasti ja luontoa kunnioittaen? Kaikki ”jäte”, mikä oma piha tuottaa, on sitä, joka on maasta tullut ja jälleen maaksi tuleva. Itsekin palaamme luontoon, joko matojen syötiksi tai tuhkana = kalkkina maaperään.

    Turha liikennöinti tuhoaa ilmakehää ja tulee kalliiksi. Mihin on kadonnut maalaisjärki? Sota-ajan eläneelle kaikki mahdollinen oli uuden raaka-ainetta. Monissa maissa tämä on vieläkin yleinen käytäntö, kun katselette lapsilaumoja kaatopaikoilla silmä tarkkana.

    Lastenkin on tässä maassa saatava vaatimuksensa maailman pelastamisesta arkipäivän teoiksi. Vappumarsseihinkin kannattaa viedä plakaatti ilmaston puolesta, koska jo seuraava aamu kertoo synkkää kieltään suomalaisesten törkyisistä tavoista.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...