0

Moision kartanoon tulossa monipuolinen taidekesä – Taiteilijoita olisi ollut tarjolla enemmän kuin voidaan ottaa

Moision kartanon taidekesällä on ensimmäistä kertaa pääyhteistyökumppani. Kartanon yrittäjä Anne Hasun mukaan kaikki yhteistyökumppanit ovat tärkeitä, ja yhteistyöstä on hyötyä molempiin suuntiin.
– Me tuomme yhteistyökumppaneillemme lisänäkyvyyttä ja käytämme heidän palveluitaan. On hienoa, että saimme tulevaksi kesäksi pääyhteistyökumppaniksemme paikallisen pankin. Tällä yhteistyöllä lisäämme alueen asukkaiden tietoisuutta Moision kartanosta ja Länsi-Kymen Osuuspankista, Hasu iloitsee.
Pankin toimitusjohtaja Saila Rosas ihailee Moision kartanon upeaa miljöötä ja sen palvelukonseptia, joka tarjoaa tasokkaan taiteen lisäksi myös mahdollisuuden istahtaa kahville tai pitopöydän ääreen.
– Moision kartanon rakentamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 200 vuotta. Kartano tarjoilee siis myös historian havinaa, sillä Engelin arkkitehtuuri todellakin näkyy täällä, ja haluamme nostaa sitä erityisesti esille vuoden 2020 juhlavuonna, Hasu kertoo.
Rosaksen mukaan pankki haluaa tarjota omistaja-asiakkailleen mahdollisuuden vierailla Moision kartanossa.
– Lähialueen kohteet unohtuvat ihmisiltä harmittavan usein. Lähdemme turhaan merta edemmäksi kalaan.

Moision kartanoon on tulossa erittäin monipuolinen taidekesä. Hasun mukaan tänä vuonna taiteilijoita olisi ollut tarjolla enemmän kuin voidaan ottaa. Kartanon näyttelytilaan tulee Seija ja Pentti Hasun arvotaidekokoelman lisäksi esille 11 taiteilijan töitä. Kartanossa voi ihailla myös Väinö Aaltosen veistosnäyttelyä. Kulttuurimajan puolella on puolestaan 12 taiteilijan teoksia.
– Kesän asuntomessut varmaankin innostavat myös taiteilijoita. He uskovat, että messukaupungissa on hyvä olla esillä, Hasu pohtii ja muistuttaa, että viime vuosina Moision kartanon kävijämäärä on noussut muun muassa siksi, että näyttelyissä on esillä erilaista ja -hintaista taidetta. Laadukasta taidetta voi hankkia myös kohtuuhinnalla.
– Porukalla hankitut taidelahjat ovat yleistyneet viime aikoina.

Saila Rosaksen mukaan taide voi olla myös hyvä sijoituskohde. Länsi-Kymen Osuuspankki on vuosien varrella kartuttanut omaa taidekokoelmaansa hankkimalla taidetta myös Moision kartanon näyttelyistä.
– Emme säilö taidettamme holveissa tai piilota niitä työhuoneisiin, vaan ne ovat muun muassa asiakkaittemme ilona pankkisalissa. Lisäksi ne tarjoavat virkistystä henkilökunnallemme. Taiteella on rauhoittava ja inspiroiva vaikutus.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...