0

Muovipakkausten keräys Kouvolan taloyhtiöistä alkaa toukokuussa

Kymenlaakson Jäte Oy valmistelee parhaillaan muovipakkausten keräyksen aloittamista Kouvolan ja Iitin taajamien taloyhtiöiltä. Keräystä käynnistellään ensin taloyhtiöihin. Taajamien omakotiasukkaat saavat vielä odotella hetken aikaa.

Taloyhtiöt voivat nyt ilmoittautua mukaan muovipakkausten keräykseen. Muovipakkausten keräys on taloyhtiöille toistaiseksi vapaaehtoista, jätehuoltomääräykset eivät siihen velvoita. Kiinnostusta muovipakkausten keräystä kohtaan on kuitenkin runsaasti.
Sähköisen uutiskirjeen tilaajalistalla olevat isännöitsijät saivat viime viikolla uutiskirjeen, jossa on ohjeita muovipakkausten keräyksen käynnistämiseen sekä tietoa muun muassa keräysastioiden tilaamisesta.

Kymenlaakson Jätteeltä voi tarvittaessa tilata keltaisen muovipakkausten keräysastian. Tilatut jäteastiat toimitetaan kiinteistöille huhtikuun puolenvälin jälkeen. Jäteastioita toimitetaan kiinteistöille yhteistyössä Parik-säätiön kanssa. Muovipakkausastioiden tyhjennykset on suunniteltu aloitettavan toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Kouvolan kaupungin kiinteistöille suunnitellaan parhaillaan myös muovipakkausten keräystä. Osa kohteista saanee keräysastiat jo ennen kesälomia. Koulut ja päiväkodit aloittanevat keräyksen syksyllä kesälomien jälkeen. Myös Iitin kunnan kiinteistöjen osalta on oltu kiinnostuneita muovipakkausten keräyksestä.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...