0

Aleksanteri II:n aikaan -kansanoopperaan uusia rooleja, musiikkia ja lavastusta

Jouni Sjöblomin Aleksanteri II:n aikaan -kansanoopperan toinen esityskausi pyörähtää käyntiin Elimäen museonäyttämöllä 3. elokuuta.

Toinen esityskesä aloitetaan juhlallisesti Mustilan puukoulussa 3. elokuuta Kansanoopperaseminaarilla, johon puhujiksi saapuvat dosentti, akatemiatutkija Liisamaija Hautsalo Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta sekä paikallishistorian asiantuntija Eeva-Liisa Oksanen. Seminaariin on vapaa pääsy. Illan huipentaa uuden esityskauden avausnäytös.

Ensimmäinen Aleksanteri II:n aikaan kesä toi noin 3 000 katsojaa Elimäen museonäyttämölle.

– Nyt olemme toteuttamassa toista kesää, joka tuo tullessaan lavalle lisää väkeä sekä uusia mielenkiintoisia lavastusratkaisuja. Esiintyjäkuntaan on tulossa lisää ratamiehiä, tukkilaisia ja ennen kaikkea Jaalan Rinssin puoliso, kertoo Jouni Sjöblom.

Lavastusratkaisuista merkittävin on näyttämön rakentaminen kaksikerroksiseksi. Kaksikerroksisuus tulee näkymään myös juonen kulussa ja tarinan kerronnassa.

Toisena kesänä kuullaan myös uutta musiikkia, jota ei vielä ollut mukana ensimmäisenä kesänä. Oopperalavalla nähdään totuttuun tapaan kansanoopperakuoro, historiallisia henkilöhahmoja ja näyttäviä asuja. Musiikista vastaa Vokki-yhtye.

Kansanoopperan pääroolit:
Aleksanteri II Hannu Kuoppamäki
Jaalan Rinssi lapsena Luukas Kaskimaa
Jaalan Rinssi aikuisena Terho Happonen
Maria Wilhelmiina Nyholm (uusi rooli)
kalastajan tytär, Jaalan Rinssin puoliso Sara Hautamäki
Johan Didrik Pettersson Ossi Koivusaari

Kansanoopperan ohjaa Piia Kleimola ja puvustuksesta vastaa Seija Kiuru. Tanssit toteuttaa Tanhuseura Kasareikka Kuusankoskelta. Yhteistyökumppanina on myös Tykkimäen Sirkuskoulu. Kansanoopperan tuottaa Kymijoen esittävän taiteen tuki ry yhteistyössä Elimäen kotiseutumuseon kannatusyhdistyksen, Elimäen Nuorisoseuran ja Mustilan Kulttuurikiinteistöt Oy:n kanssa.

Aleksanteri II (1818-1881) sai edistyksellisillä toimillaan aikaan muun muassa Pietarin radan, Suomen markan ja kansankoululaitoksen synnyn. Nämä uudistukset antoivat suuresti lisäpontta myös oman alueemme kehitykselle.

Esitykset elokuussa 2019:
la 3.8.2019 klo 20
su 4.8.2019 klo 16
ti 6.8.2019 klo 19
ke 7.8.2019 klo 19
to 8.8.2019 klo 19
su 11.8.2019 klo 16
ti 13.8.2019 klo 19
ke 14.8.2019 klo 19
to15.8.2019 klo 19
su 18.8.2019 klo 16

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...