0

Herkkuja ja hepeneitä – keväinen lähiruoka- ja kädentaitotapahtuma Elimäellä

Lähiruuan Ystävien järjestämä Kevään Korvalla – Herkkuja ja hepeneitä -tapahtuma on lunastanut paikkansa kevään ensimmäisenä kymenlaaksolaisena lähiruoka- ja kädentaitotapahtumana. Lauantaina 13.4. Elimäelle, Mustilan Puukoululle ja sen pihapiiriin, rakentuu reilun parinkymmenen näytteilleasettajan muodostama tapahtuma.

– Tarjolla on monipuolisesti lähialueen pientuottajien elintarvikkeita, kuten lampaan-, pihvikarjan- ja strutsinlihaa ja lihajalosteita, juustoja, kananmunia, hunajaa, marjajalosteita, sinappeja sekä mausteita ja kastikkeita. Taitavien kädentaitajien hyppysistä on valmistunut laaja valikoima houkuttelevia tuotteita esimerkiksi pääsiäisen kyläreissuille viemisiksi, kertovat Lähiruuat Ystävien puheenjohtaja Maria Tigerstedt ja sihteeri-tiedottaja Hannariikka Hannola.

Tapahtumassa on monipuolinen kattaus herkkuja myös paikalla nautittavaksi. Tarjolla on niin gluteenittomia paistettuja muikkuja, lettuja, hernerokkaa kuin Korian Palvilihan herkullista palvipossuakin.

Lähiruuan Ystävät koordinoi Yhteinen Puutarha -hanketta, jonka avulla Mustilan Puukoulun ympäristöön rakentuu kaikille avoin vehreä olohuone. Hanke järjestää monipuolisesti erilaisia kursseja eri ikäisille kohderyhmille. Kevään aikana järjestetään kursseja teemoilla ”Minustako mehiläishoitaja?”, Kasvun ihme ikkunalaudalla, Kasvihuonekurssi sekä Mehiläispesien ja ötökkähotellien rakentaminen. Lisäksi Lähiruuan ystävät ovat toteuttaneen omenapuiden leikkaamis- ja varttamiskurssin 30.-31.3. Kevään edetessä tiedossa on myös lapsille suunnattua toimintaa. Yhteinen Puutarha -hankkeen info pidetään Kevään Korvalla -tapahtumassa.

Lähiruuan Ystävien tapahtumat järjestetään pitkälti talkootyönä. Yhdistys järjestää myös Lähiruokamessuja, jotka kuuluvat Suomen suurimpiin lähiruokatapahtumiin. Syyskuussa järjestettäville Lähiruokamessuille saapuu vuosittain näytteilleasettajia noin 80 ja messuvieraiden määrä viikonlopun aikana on noin 8 000.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...