0

Kaupunginhallitus jätti talouden sopeuttamistoimet pöydälle

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 25.3. jättää esityksen kaupungin talouden sopeuttamisesta ja henkilöstövähennyksiä koskevan yt-menettelyn käynnistämisestä pöydälle. Asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn seuraavan kerran kahden viikon päästä 8.4.

Kouvolan kaupunki tasapainottaa talouttaan johtuen vuoden 2018 ennakoitua suuremmasta alijäämästä ja hakee säästökeinoja tiukassa taloustilanteessa. Esitetyssä keinovalikoimassa on henkilöstön vähentämiseen tähtäävä yhteistoimintamenettely, palveluverkkotarkastelu sekä kunnallisveroprosentin nosto.

Lisäksi esitettiin ei-lakisääteisten palvelujen ja avustuksien kriittistä arviointia vuoden 2020 talousarvion yhteydessä, kiinteistökartoituksen laadintaa toukokuun loppuun mennessä ja avoimeksi tulevien virkojen sekä tehtävien täyttämiseen erittäin kriittistä arviointia. Vuonna 2020 toteutettavia mahdollisia lomautuksia koskevien yt-neuvotteluiden aloittamisajankohdaksi esitettiin syksyä.

2 kommenttia aiheesta “Kaupunginhallitus jätti talouden sopeuttamistoimet pöydälle

  • 26.3.2019 at 09:14
    Permalink

    Kunnallisveroprosentin nosto merkinnee kriisikuntaa?

  • 4.4.2019 at 09:26
    Permalink

    Kainalot ovat kasvaneet seittiä jo kymmenen vuotta… Osaamista tai ymmärrystä kun ei ole, niin vanha konsti, konsultti peliin – semmonen saneeraaja, joka ei ole hyvävelikerhon jäsen. Veronkorotukset ovat samaa luokkaa kuin syömävelka. Hyvästä kannattaa maksaa, ohennetaan jo organisaatiota ja keksitään muutakin kuin palvelujen heikennyksiä. Kimolan kanavatason kärkihankkeet on syytä unohtaa, ne on pelkkiä pitkävaikutteisia kulueriä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...