0

Kouvolan juhlaviikko toukokuussa – Tapahtumia ja toimintaa pitkin vuotta kaikenikäisille

Kouvolan virallista syntymäpäivää vietetään keskiviikkona 8.5.2019. Kouvola-päivä 8.5. on yleinen liputuspäivä, jolloin kaikkia kaupunkilaisia kehotetaan nostamaan lippu salkoon.

Kouluissa ja päiväkodeissa vietetään yhteinen aamunavaus. Juhlaviikon aikana haastetaan kaikki Kouvolan koulut ja varhaiskasvatuspaikat Siisti siti -tuntiin, jolloin lapset ja aikuiset yhdessä kohentavat lähiympäristöään. Viikon ohjelmaan kuuluu myös koulu- ja varhaiskasvatusikäisille avoin Minun Kouvolani -kilpailu, jossa palkitaan parhaat tuotokset, olivatpa ne kuvia, runoja tai vaikkapa selfieitä. Paikalliset yrittäjät vierailevat kouluilla ja päiväkodeissa.

Päivän juhlallisuudet alkavat kuorojen esityksillä ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmisen Kouvola-päivän virallisella avauksella kaupungintalon rappusilta puoliltapäivin, jonka jälkeen istutetaan muistopuu Lääninpuistoon. Aiemmin istutetut muistopuut saavat seurakseen lehtikuusen, joka on valittu juhlavuoden puuksi. Lehtikuusta on aikoinaan käytetty muun muassa ratapölkkyjen materiaalina.

Ohjelma jatkuu kävellen tehtävällä opastetulla arkkitehtuurikierroksella keskustassa. Avoimia ovia vietetään muun muassa kaupungintalossa ja uudessa Nuorten paikassa. Kaupungintalossa tarjotaan iltapäivästä alkaen kakkukahvit kaupunkilaisille.

Kaupungintalossa illalla järjestettävän Kouvola tänään -foorumin avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen. Kouvolan vaiheita valottaa yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki Kuntaliitosta. Lamminmäki toimi muutosjohtajana kuntien yhdistymisprosessissa 2008 ja toimi uuden Kouvolan kaupunginjohtajana vuosina 2009-2016. Toisena puhujana foorumissa on Mari Vaattovaara, kaupunkimaantieteen professori ja Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja. Hänen tutkimuksensa kohdistuu kaupunkialueisiin, segregaatioon, maahanmuuttoon sekä erilaisiin asumismuotoihin ja -politiikkaan ja niiden vaikutuksiin laajemmissa sosiaalisissa ja tilallisissa kehitysprosesseissa. Vaattovaara on työskennellyt myös saavutettavuuteen, luoviin aloihin sekä alueiden kilpailullisuuteen liittyvissä projekteissa. Paneelikeskustelua käyvät toimittaja Jari Korkin johdolla alueen keskeiset toimijat. Foorumiin on vapaa pääsy.

Kaunisnurmen ja Kouvolan yhteiskoulun musiikkiluokat konsertoivat illalla Kouvola-talon Simelius-salissa.

Lasten lauantai lähtee käyntiin näyttävällä karnevaaliparaatilla läpi Kouvolan keskustan. Muu ohjelma painottuu monipuoliseen toimintaan keskusta-alueen puistoissa ja Kävelykatu Manskilla.

Elämää sydämellä -tapahtuma Kouvolan keskustassa koostuu yritysten ja ravintoloiden järjestämästä ohjelmasta sekä loppunäytöksestä kaupungintalon portailla. Teemaan kuuluvat muun muassa hyvinvointi, terveys, muoti, viihtyminen, koti ja ruoka. Molempien tapahtumien järjestäjänä on Kouvolan Ydinkeskusta ry.

Nuorille on tarjolla Amazing Kouvola 10 race -kaupunkiseikkailu, jossa kierretään toimintarasteja pyöräillen.

Eteläiseen ja pohjoiseen Kouvolaan pääsee tutustumaan Kouvolan matkailuoppaiden opastamilla bussikierroksilla.

Inkeroisissa Alvar Aalto ohjelmakokonaisuuteen sisältyvät avoimet ovet ja opastettuja kierroksia Tehtaanmäen koululla, opastettu kävelykierros Tehtaanmäen asuinalueelle, luento Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä arkkitehtuurityöpaja lapsille.

Muita Kouvola 10 -tapahtumia:
• Koko perheen tapahtuma Tykkimäen moottoriradalla lauantaina 4.5., järj. KSAU ja Kouvola FK-kerho
• Sonus-kuoron kevätkonsertti Maria-salissa sunnuntaina 5.5.
• 10 opastettua kierrosta 6.-12.5., Kouvolan matkailuoppaat ry
• Juha Forsbergin luento ”Kaksi kovaa koota – Kirkko ja Koulu” osana Kuusankosken seurakunnan
100-vuotisjuhlavuotta Kuusankosken seurakuntakeskuksessa 7.5.
• Isä Meidän – kristittyjen yhteisen rukouksen ilta Elimäen seurakuntakeskuksessa keskiviikkona 8.5.
• SYKE-liikuntatapahtuma torstaina 9.5 jäähallissa ja sen ympäristössä
• Kymi Sinfonietta, nuoret solistit, konsertti Kuusankoskitalossa torstaina 9.5
• Kouvola-aiheisen postikorttisarjan julkaiseminen kaupunginmuseo Poikilossa perjantaina 10.5.
• Unelmien perhepäivän Koivusaaressa Myllykoskella lauantaina 11.5. Järj. Myllykosken Latu
• Kymi Wind Band äitienpäivän konsertti, Pohjois-Kymen musiikkiopisto sunnuntaina 12.5.
• Äitienpäiväkonsertti, Lavrenchukien perhe, Inkeroisten seurakuntatalossa sunnuntaina 12.5.
• Villa Conserto -konserttikodissa Lehtomäessä konsertoi kouvolalaislähtöisiä nuoria muusikoita 10.-15.5.
• Lasten Teatteritapahtuma Kuulas 15.–18.5.
• KPL–Alajärven Ankkurit, Kouvola 10v-juhlapeli torstaina16.5.
• Esineiden kertomaa – Kouvola 10 vuotta, Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon aulassa 19.5. asti
• Kansainvälisenä museopäivänä lauantaina 18.5. Poikilo-museoihin vapaa pääsy ja taiteilija Sirkka-Liisa Lonka tavattavissa
• Avoimia ovia uimahalleissa, kouluissa ja päiväkodeissa juhlaviikon aikana
• Minun Kouvolani -kilpailu päiväkodeissa ja kouluissa: runo, tarina, kuva, selfie
• Yritysvierailut kouluissa
• Siisti Siti -kampanja koko toukokuun ajan

Juhlavuoden ohjelma täydentyy ja tapahtumista kerrotaan kouvola.fi-verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja sanomalehdissä.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...