0

Mirka Suutari neljäs MM-sprintissä

Mirka Suutarin neljäs sija jäi Suomen parhaaksi sijoitukseksi hiihtosuunnistuksen MM-sprintissä Piitimessä Ruotsissa. Suutari teki lähes ehjän suorituksen, mutta mitaliin jäi vielä vajaa 30 sekuntin päähän. Sija oli 24-vuotiaalle naiselle uran paras MM-tasolla. Vuonna 2017 Suutari voitti hopeaa EM-sprintissä.

Kilpailu käytiin Lindbäckan hiihtokeskuksen jyrkillä rinteillä Pohjois-Ruotsissa. Tarjolla oli urasokkelikon lisäksi isoa baanaa ja laskettelurinteiden kiipeämistä.

Venäjällä järjestetyistä Universiadeista vain reilu viikko sitten palannut Mirka oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Päätin, että teen tänään kauden parhaan suorituksen ja sen tein. Rankkaa oli, kun tarjolla oli pari kunnon mäkeä. Vauhtia riittää ja sija oli parempi kuin edellisissä MM-kilpailuissa (sprintin 5.) eli katsotaan vuoden päästä uudestaan, Suutari ennakoi tulevaa.

Naisten kilpailun voiton vei ylivoimaiseen vauhtiin yltänyt Ruotsin Tove Alexandersson. Ruotsalaisten voittoa täydensi hopealle hiihtänyt Magdalena Olsson ennen Maria Ketskinaa.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen lauantaina keskimatkan kilpailulla.

MM-hiihtosuunnistus, Piitime Ruotsi
Sprintti
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.36, 2) Magdalena Olsson SWE 15.04, 3) Maria Ketskina RUS 15.06, 4) Mirka Suutari FIN 15.34, 5) Daisy Kudre EST 15.50, 6) Tatjana Oborina RUS 15.51, 9) Salla Koskela FIN 16.09, 11) Milka Reponen FIN 16.18, 12) Marjut Turunen FIN 16.23.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...