0

Kymsotelle pitää antaa työrauha eikä arvostella alkukiihdytyksen perusteella

Kymenlaakson keskussairaalan KoKS:n sijaintipaikka Kotkaan on määritelty jo 1950-luvulla. On muistettava, että olemme pieni maakunta, jossa on jatkossa yksi keskussairaala ja sen lisäksi kuntoutuksen ja perusterveydenhuollon sairaala Kotkassa sekä Ratamo-keskus Kouvolassa, missä toimii myös muutamien erikoisalojen poliklinikat.
Kymsote on ollut iso fuusio, joka vaatii aikaa ja sillä pitää antaa työrauha. Jos alkukiihdytyksessä arvostellaan muutaman kuukauden jälkeen keskeneräistä toimintaa, emme pidä sitä kovinkaan rakentavana tapana viedä maakunnassa yhdessä asioita eteenpäin.

Pitää muistaa, että uusien toimintatapojen sisäänajo on iso haaste noin 6300 työntekijän organisaatiolle.
Kymsoten hallitus puheenjohtajan johdolla on paljon vartijana. Väitämme läheltä toimintaa seuranneena ja päättäjinä, että olemme osaavissa käsissä nyt ja jatkossa.
Yhtiön ylin johto nauttii arvostusta ja kompassi osoittaa oikeaan suuntaan. 12 kohdan kehittämisohjelma kuntayhtymässä takaa meille hyvät edellytykset jatkossa. Muun muassa kustannusten kasvun hillitsemiseksi isommalla organisaatiolla on ns. isommat hartiat kehittää toimintaa pitkäkestoisesti päivä päivältä paremmaksi.

Tiedämme, että tulossa on paljon hyviä asioita, joista koko maakunta on hyödynsaajana ja ennen kaikkea asiakkaat tulevat saamaan laadukkaampaa ja parempaa hoitoa.
Paljon keskustelua aiheuttanut leikkausten keskittämisestä Kotkaan voidaan vain todeta, että valtioneuvoston päivystysasetus määräsi Helsingistä käsin, että leikkaukset keskitetään Kotkan keskussairaalaan. Päätöstä ei ole tehty Kymsoten hallituksessa.
14 uutta ja modernia leikkaussalia tulevat olemaan osaavan henkilökunnan kanssa tehokkaassa päivittäisessä käytössä. Leikkaussaleista kaksi on ns. angiosaleja eli sydäntutkimuksia ja toimenpiteitä varten.

2017 kuuden kunnan tekemää perussopimusta ja 2018 hyväksyttyä sopimusta pitäisi kaikkien vastuuntuntoisten politiikkojen noudattaa nyt ja jatkossa.
Jokaisen kuntayhtymän jäsenkunnan on velvollisuus valvoa omia etujaan kuntalaistensa parhaaksi.
Me teemme sitä omalta osaltamme parhaamme mukaan taataksemme tasapuoliset terveydenhuollon palvelut koko maakuntaan.

Birgit Koskela, (kok.), Kymsoten hallituksen jäsen
Jukka Silen, (kok.), Kymsoten hallituksen varajäsen

2 kommenttia aiheesta “Kymsotelle pitää antaa työrauha eikä arvostella alkukiihdytyksen perusteella

 • 18.3.2019 at 10:13
  Permalink

  Missä on tämä Ratamo-keskus? Olen vuoden alusta asti saanut useita kirjeitä, joissa ilmoitetaan ajanvarauksista ja jonossa olemisesta. Seuraavat kaksi kutsua on Kotkaan. Kuoressa oli lähettäjänä Kymsote ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin olen käyttänyt paikallista korva-, jne lääkäreitä. Matka tuntuu pitkältä ja pelkään suuria sairaalarakennuksia, kun en näe opaskylttejä, vaan eksyn helposti.

  • 10.4.2019 at 08:44
   Permalink

   Siis ajetaan rauhassa Kouvolan palvelut ales? Siltähän tämä näyttää ja sitä se siis on?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...