0

Myllykoskella on erittäin vaaralliset ja häiritsevät liikennevalot

Kirjoitan tätä, sillä olin tulla auton yliajamaksi Myllykosken liikennevaloissa. Olin liikkeellä rollaattorilla, koska tiet ovat olleet erittäin liukkaita. Olin ylittämässä arvoisan kenraalimme tietä ja menossa R-kioskille jättämään lottokuponkia. Odotin valojen vaihtumista. Auto pysähtyi. Lähdin ylittämään suojatietä. Olin juuri ohittanut pysähtyneen auton, kun sen takaa kiisi hirvittävää vauhtia pieni musta autonpahanen. Arvelin olleeni vaaksan päässä kuolemasta, sillä rollaattorini lensi käsistäni. Yliajaja jatkoi matkaansa. Selvittyäni hämmästyksestä, huomasin pysähtyneenkin auton jo kadonneen ja kokosin vääntyneen rollaattorini, joka oli lentänyt keskelle risteystä.

Kuinka usein näen, että autot eivät pysähdy valoissa ja kiihdyttävät keltaisilla ajaen kovin usein punaisia päin. Tavalliset jalankulkijatkin syyllistyvät punaisia päin kävelyyn, varsinkin iltaisin, kun R-kioskin tai K-kaupan sulkemisaika on lähellä. Onko tämä hyvä, että valot saavat ihmiset ja rikkomaan lakia. Kokemukseni saa pohtimaan, mihin näitä liikennevaloja tarvitaan. Näyttää siltä, että niistä enemmän pelkkää haittaa.

Asun aivan liikenneympyrän läheisyydessä ja vuosia minua on pääasiassa häirinneet vuorokauden ympäri piipittävät ja vilkuttavat valot. En saa nukutuksi ilman silmäsuojia ja korvatulppia. Suurimman osan vuorokautta liikennevaloissa ei ole liikennettä, lukuunottamatta aamua, iltaa ja lounasaikaa.

Kun kerroin kolarista vävylleni, hän käski kirjoittaa Mämmälän juoruihin. Hän neuvoi, miten voin kirjoittaa tänne ja sanoi, että turvallisempi ja siistimpi ja veromaksajille halvempi olisi liikenneympyrä. Sanoi, että se pakottaisi vauhtihirmut ja piippaajat hiljentämään.

Toivon, että tämä kirjoitukseni ei aiheuttaisi vähättelyä, kostoa ja kiusaamista, jota myös olen saanut kokea, kun olen asian ottanut esille nuorempien kanssa. Lähipiiri on sanonut, että niille on turha puhua ja sanonut, että lehdistö voi auttaa asiassa. Toivottavasti menee viesti oikeaan osoitteeseen.

Mummo vaan

6 kommenttia aiheesta “Myllykoskella on erittäin vaaralliset ja häiritsevät liikennevalot

 • 16.3.2019 at 10:29
  Permalink

  Ei kai ihmisten välipitämättömyys valoista vaarallisia tee? Ympyrässä pitää katsoa kärkikolmiota, valoissa väriä. Ei muuta mitään, jos asenne on kuskeilla tommonen. Taitaa muuten oikealle kääntyvillä palaa vihreä samaanaikaan, kun jalankulkijoilla? Olisko ollut tämmöinen tilanne? Keltsulta päin tullut ollut pysähtyneenä valoissa ja Ummeljoelta käännytty oikealle vihreillä ja samaan aikaan myös vihreä jalankulkijoille. Noissa pitää olla jalankulkijan tarkkana, näitä on paljon. Kuskin pitää väistää.

  • 16.3.2019 at 15:15
   Permalink

   Eikö tuossa tapauksessa ole rikollista lähteä karkuun, vaikka on aiheutettu vahinkoa? Jokainen normaali ihminen olisi pysähtynyt ja kysynyt sattuiko ja vahingot maksaa aiheuttaja. Poliisiasia tuo on. Inkeroisissa on vähän samankaltaista kuskeja liikenteessä. Minut ohittanut auto oli ajaa kaatuneen pyöräilijän päälle. Tunnistin auton. Itse pysähdyin ajoissa ja kauhuissani katsoin ajaako auto kaatuneen pään yli. Ajoin hiljalleen lähemmäksi ja kyselin miehen vointia, kun onneksi nousi ylös ja pääsi jaloilleen. Tässä tapauksessa oli vain kymmenistä senteistä kyse.

 • 17.3.2019 at 18:21
  Permalink

  Olen samaa mieltä! Kyseisistä liikennevaloista on vain haittaa!

 • 19.3.2019 at 08:26
  Permalink

  Mummo puhuu asiaa, jos ajattelee tämän, ”käpykylän” liikennemääriä, joutaisi koko valot sammuttamaan. Kiertoliittymä olisi paras vaihtoehto.

 • 20.3.2019 at 13:32
  Permalink

  Ei kai nyt valmista aleta purkamaan. Kukaan ei sitä maksa tällaisessa tapauksessa. Käännetään polttimot irti ja piipittimet hiljaisiksi, jos kerran kansalaisia haittaa. Katellaan sen jälkeen kuinka monta osumaa tossa tulee.

 • 3.4.2019 at 08:16
  Permalink

  Liikennevalot kouluttaa nuorison omiin lakeihinsa, jossa uhkapeli on osa elämää. Mämmälän liikennesäännöillä mennään yli tuoreilla punaisilla painamalla kaasua, kun valot on vaihtumassa. Valot on viimeinen haitallinen reliikki ”Anjalankosken” kaupungista, jossa cityn merkkinä on liikennevalot. Kouvolassa on kiertoliittymiä, joissa on moninkertaiset liikennemäärät ja liikenne toimii erinomaisen turvallisesti, sillä kiertoliittymä pakottaa kaahajankin helläämään kaasupoljinta toisin kuin liikennevalot.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...